En Sıcak Konular

'Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeni Gelibolu savaşını film yapmayı düşünüyor

16 Aralık 2009 11:44 tsi
Dünyaca ünlü film yönetmeni Peter Jackson, Gelibolu savaşını film yapmayı düşünüyor. Filmin, Nisan 2015'de Anzakların yarımadaya çıkarmasının yüzüncü yıl dönümü dolayısı ile yapılacağı belirtiliyor.

Dünyaca ünlü 'Yüzüklerin Efendisi' filminin yönetmesi Jackson, Avustralya'nın ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde Gelibolu savaşı ile ilgili bir film yapmayı düşünüyorum." dedi.

Jackson, yıllar önce Avustralyalı yönetme Peter Weir'in 1981 yapımı 'Gelibolu' filminin tamamlayıcısı olarak Yeni Zelanda bakış açılı bir film yapmayı düşündüğünü açıkladı. Şimdi yönetmen ve yapımcının aklında daha dengeli bir Gelibolu filmi var.

Jackson, "Filmi Yeni Zelanda ve Avustralya bakış açısına göre yapmayı düşünüyordum. Ama şimdi bunu yapmayı düşünmüyorum. Filmin sadece Avustralya ve Yeni Zelanda bakış açısında yapmak bana göre bir hata olur. Gelibolu savaşı tarihimizin akıllarda kalan önemli bir parçasıdır. Peter Weir çok iyi bir film yaparak bu olayı anlatmıştır ama onun filmi sadece 7-8 Ağustos 1915 olaylarını anlatır. Gelibolu 7-8 ay süre bir savaştır ve bu hikayenin de daha filme çevrilmesi gerekiyor. Ben de bunu böyle yapmayı düşünüyorum." diye konuştu.

Büyükbabasını Gelibolu savaşına katıldığını ve madalya aldığını anlatan Jackson, "Ben Gelibolu'ya 1990'da olayın 75. yıl dönümünde gittim. O sene Gelibolu'da savaşan Anzak askerlerden 50'si törene katılıyordu. En genci 92 ve en yaşlısı 103 yaşındaydı. Onların 75 senedir görmedikleri bir toprağa bakmaları çok ilginçti" dedi.

Yeni Zelandalı film yapımcısı, senarist ve yönetmen Peter Jackson, üç kez Akademi Ödülü kazanmış. Yönetmene dünyaca ün getiren film ise yazar J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi üçlemesidir.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs