acil uyarı | " /> acil uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden acil uyarı

16 Aralık 2009 08:45 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden acil uyarı Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 81 ile gönderilen gizli yazıda KCK/TM tarafından örgüt yandaşlarına talimat verildiği bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın büyük şehirlerde başlattığı provokatif eylemlerin, örgütün Türkiye yapılanması olan KCK/TM'den gelen talimatla gerçekleştirildiği tespit edildi. 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 81 ile gönderilen gizli yazıda KCK/TM tarafından (Kürdistan Topluluklar Birliği/Kürdistan Türkiye Meclisi) örgüt yandaşlarına "Serhildan sürecini genişletin. İl ve ilçelerdeki gösterilere geniş katılım sağlayın" şeklinde talimat verildiği bildirildi.

Terör örgütünün Türkiye yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği/Kürdistan Türkiye Meclisi'ne Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen bir soruşturma ile darbe indirilmişti. Ancak bu soruşturma durduruldu. Tokat Reşadiye saldırısı ve ardından Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararı ile KCK/TM yine sahneye çıktı. Büyük şehirlerde bir anda patlayan toplumsal olayların KCK/TM'den gelen talimatlarla yönlendirildiği istihbarat raporlarına yansıdı. PKK'nın Avrupa sorumlusu da olan Sabri Ok'un Kandil'den gelen talimatları "İl Meclisi" sorumlularına aktardığı belirlendi. Diyarbakır'da bir üniversiteli öğrencinin faili meçhul kurşun sonucu ölmesi, Mersin'de de bir gencin silahla yaralanmasına sebep olan gösteriler için örgütün geniş katılım sağlamaya çalıştığı belirtildi.

Bu arada İçişleri Bakanlığı molotofkokteyli, havai fişek ve taşlı saldırılara hedef olan polisleri, "Provokasyona gelmeyin, sağduyulu davranın." diye uyardı. 81 il emniyet müdürüne verilen şifahi emirle tahriklere kapılınmaması yönünde personelin uyarılması istendi. İl emniyet müdürlükleri, örgütün güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirmek istediği yönünde bilgilendirildi. Zor kullanma şartlarında en son çare olarak silaha başvurulması gerektiği hatırlatıldı. 81 il emniyet müdürünün uyarılmasının ardından Çevik Kuvvet şube müdürlerinin olaylara müdahale eden polislere, "Soğukkanlı davranın, oyuna gelmeyin." telkininde bulunduğu bildirildi.

zaman



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs