En Sıcak Konular

Esnafın ailesi Muş'u terketti

16 Aralık 2009 08:40 tsi
Şehir merkezindeki olaydan sonra kepenklerin açılmadığı, gece boyunca polislerin dışında hiç kimsenin dışarıya çıkmadığı gözlendi. Soğuk havada durmakta zorlanan polisler kaldırımlarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Olaylar sırasında bankamatikten para çekerken açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden Yoncalı köyü muhtarının cenaze törenine katılan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, defin işleminden sonra Bulanık merkezde olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Erdoğan Bektaş, Bulanık'ın her tarafında güvenlik güçlerinin bulunduğunu belirterek gerginlik atmosferinin dağılacağını vurguladı.

İkinci cenazeyi de yarın defnedeceklerini ifade eden Bektaş, Bulanık'ta sukünetin hakim olacağını belirtti. Birilerinin amacına ulaşmak için gayret gösterdiğini kaydeden Vali Bektaş, bu olaylara prim vermemek için aileleri uyardı. Anne babalara da çağrıda bulunan Vali Bektaş, çocuklarının gösterilere katılmasını engellemelerini istedi. Vali Bekteş şunları söyledi; "Bu olayı yapanlar provakasyonları hedefleyenlere diyorum ki: Biz bunu 14-25 yaşındaki çocuklara yüklemeyelim. Ama bu çocukları bu sokaklara salanlar bu sorumluluktan kurtulamazlar. Onları ben bir kez daha düşenmeye davet ediyorum."

Kimsenin kendisini devletin yerine koyma girişimlerine girmemesi gerektiğini de vurgulayan Vali Bektaş, "Devlet olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Ancak her dükkanın önüne bir güvenlik kalkanı koyamayız. Burada planlanan ile yaşananın aynı olmadığını vurgulamak istiyorum. Sonuç olarak iki aileye ateş düştü. Birçok işyeri yakıldı. Panik oluştu. Hiçbir gerekçe ile hiç kimse adam öldüremez. Her türlü olumsuzluğa rağmen devlet görevini yapıyor. Bundan sonra da her tür hukuksuzluk karşısında yapılması gerekeni yapacaktır. Bazen eksik olabilir, bazen geç kalabilir. Ama neticede adalet tahakkuk edecektir. Bu noktada vatandaşlarımızın devletine güvenmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

İnsanların birbirini öldürmelerine müsaade edilemeyeceğini anlatan Muş valisi Erdoğan Bektaş, olayın failinin yakalındığını ve ailesinin de ilçeden uzaklaştığını söyledi. Bektaş; "Yani biz burada insanların birbirilerini öldürmesine müsaade edemeyiz. Olay olur olmaz müdahale edilmiştir. Failler yakalanmış, adliyeye sevk edilmiştir. Muhtemel olayların önlenmesi için de gerekli müdahale yapılmıştır. Tekrar sözylüyorum aile ilçe dışına çıkarılmıştır. Nereye gittikleri noktasında benim de şu anda herhangi bir bilgim yok." dedi.

cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs