En Sıcak Konular

CHP'li Kaptan: "Korku imparatorluğu kuruldu"

15 Aralık 2009 19:50 tsi
CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, “AKP'ye karşı olanların susturulduğunu” öne sürerek, “Korku imparatorluğu kurulmuştur” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlık merkez teşkilatı ile MİT, MGK Genel Sekreterliği, YDK, TODAİE, SHÇEK, Özürlüler İdaresi, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü 2010 yılı bütçelerinin görüşülmesi sırasında CHP Grubu adına konuşan Kaptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e yönelik “sen mi susturacaksın, ben mi susturayım” şeklindeki sözlerinin “yasama organına müdahale” olduğunu öne sürdü.

“AKP'ye karşı olanların susturulduğunu” iddia eden Kaptan, “Korku imparatorluğu kurulmuştur” dedi.

Kaptan, ekonomik kriz nedeniyle ABD Başkanı Obama'nın ikinci uçak alımını iptal ettiğini, Başbakan Erdoğan'ın ise 62 milyon dolara 3'üncü bir uçak aldığını ifade etti.

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Edirne Belediyesinde bir müdürün odasında dinleme cihazı bulunduğunu, dinlemenin mahkeme kararı olmaksızın yapıldığını belirterek, emniyete ait dinleme cihazının kuruma teslim edildiğini bildirdi.

“Açılım” politikasının ülkeyi kaosa sürüklediğini, “teröristi muhatap alarak çözüm aramaya çalışmanın devlet otoritesini zayıflattığını” belirten Çakır, “Sokakların bugünkü durumunun sorumlusu sizsiniz. Serap'ın ölümünün arkasından döktüğünüz gözyaşı timsah gözyaşlarıdır” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, SHÇEK'in çocuklara uygulanan şiddetle anılmaya başladığını iddia etti. 30 bine yakın çocuğun sokaklarda yaşadığını ifade eden Ayhan, Türkiye'de 38 bin madde bağımlısı çocuğun olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın “3 çocuk yapın” önerisini de eleştiren Ayhan, “Sorumlu bir başbakana düşen, (besleyebildiğiniz kadar çocuk yapın) demektir” dedi.

Ayhan, 8.5 milyon engellinin de iş beklediğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise “AKP'nin anaları ağlattığını” söyledi.

Aile içi şiddet nedeniyle öldürülen kadın sayısının mevcut iktidar döneminde yüzde bin 400 arttığını belirten Arıtman, kadına yönelik şiddetin en yüksek olduğu OECD ülkesinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Arıtman, “Kadınları güçsüz bırakmak sizin politikanız. AB standartlarına göre Türkiye'de 1.500 kadın sığınma evi kurulması lazım. O paralarla uçak alınıyor. Başbakan'a soruyorum: Sizin hiç kız evladınız töre cinayetinde öldü mü?” diye konuştu.

Milyonlarca çocuğun yatağa aç girdiğini belirten Arıtman, “Onların da anasını ağlattınız” dedi.

Şahsı adına söz alan Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, kadınsız siyaset ve demokrasinin büyük bir haksızlık ve adaletsizlik olacağını belirtti.

Ak Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik çıkarılan yasaları anlatan Aydoğmuş, “Bütün yapılanlar, kadınlar içindir. 80 yılda yapılamayanlar 8 yılda yapıldı” dedi.

A.A.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs