En Sıcak Konular

Abbas'tan şiddette geri dönüş uyarısı

15 Aralık 2009 17:41 tsi
Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin topraklarında İsrail işgaliyle mücadelede şiddete geri dönüşü kabul etmeyeceklerini söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesinin Ramallah'ta yapılan toplantısında konuşan Abbas, "Bizden istenen nedir? Şiddet eylemlerine geri dönmemiz mi? Bunu kabul etmem" dedi.

Abbas, İsrail ile barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için 1967 sınırlarını ve yerleşim faaliyetlerinin tümüyle durdurulmasını koşul olarak öne sürdü.

"Eğer yerleşim faaliyetleri tümüyle durur ve 1967 sınırları Filistin devletinin sınırları olarak kabul görürse, müzakereleri yeniden başlatırız" diyen Abbas, bu sınırları yasal sınırlar olarak nitelendirdi. Abbas, "Bu takdirde Annapolis'te mutabık kaldığımız müzakereleri tamamlamaya gitmekten bizi kimse alıkoyamaz" diye konuştu.

Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde 10 aylık inşaatları durdurma kararına değinirken, bunun tüm yerleşim faaliyetlerinin durdurulması anlamına gelmediğini belirtti.

İsrail ile Hamas arasında yapılan, İsrail askeri Gilat Şalit'in serbest bırakılmasına yönelik müzakerelere de değinen Abbas, İsrail'i eleştirdi ve İsrail askerinin ele geçirildiğinden bu yana 2 bin 587 Filistinli'nin yaşamını kaybettiğini, binlerce kişinin yaralandığını ve 120 bin konutun yıkıldığını anlattı.

Abbas, Avrupa Birliğini de, Doğu Kudüs'ü müstakbel Filistin devletinin başkenti olarak gören açıklamasından dolayı övdü.

Konuşmasının sonunda, Filistin topraklarında seçimler yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu belirten Abbas, yeni bir dönem için başkanlığa aday olmayacağını tekrarladı; ancak muhtemel gelişmelere göre daha sonra açıklamaları olacağını ifade etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Komitesinin, Filistin'de iç siyasi krizi değerlendirmek üzere bugün başlayan toplantısı yarın devam edecek.



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs