En Sıcak Konular

Muş Milletvekilleri olaylara ne dedi?

15 Aralık 2009 15:37 tsi
Can kaybının yaşandığı Muş'taki olaylar ülkedeki gerilimi tırmandırırken bakın Muş milletvekilleri neler söyledi:

Muş milletvekilleri Bulancık ilçesinde üç kişinin yaşamını yitirdiği olayları değerlendirdi. "Demokratik yollar tıkanmasa bu noktada olmazdık" diyen kapatılan DTP’nin Muş milletvekileri sorumlu olarak hükümeti işaret etti. Olayları provokasyon olarak nitelendiren AK Partili milletvekilleri ise herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

3 kişinin yaşamını yitirdiği olayların hemen ardından kapatılan DTP’nin milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman Diyarbakır’dan Muş’a gitmek için hareket etti. DTP’li vekiller Muş yolunda yaşanan üzücü olayla ilgili İNTERNETHABER’e şu değerlendirmeleri yaptılar:

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: Olup bitenleri hayretle izliyoruz. Bizim Meclis’e girdiğimiz günden bu yana barış ve kardeşliği savunan bir anlayışımız oldu. Ama barışı savunduğumuz için mahkum olduk. Partimiz kapatıldı. Demokratik yollar tıkanmasa bu noktada olmazdık. Ama geldiğimiz günden bu yana sürekli itilip kakıldık. Hiçbir gün oturup tartışılmadı, dinlemediler. Sürekli hedef haline getirildik. Yaşanan sürecin sorumlusu hükümettir.

DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman: Çok üzücü bir olay. Bize gelen bilgiler 3 kişi öldüğü yönünde. Çok sayıda yaralı olduğunu biliyoruz. İlçede hayat durmuş. Giriş çıkışlar durdurulmuş. Neden diye soruyorsunuz. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler. Hükümetin basiretli düşünmesi gerek. 2.5 senedir kimseyi dinlemeden ben yaptım oldu hareketiyle ben çözerim diye yaklaşımı ile bu noktaya geldik. Diyalog sağlanmış olsa böyle olmazdı. Bir çözüm üretmek için Meclis’e gittik. Bu sorunun diyalogla çözüleceğini söyledik. Ama yok saymalar olursa olacağı budur. Hükümetin basiretli düşünmesi gerek.

AK PARTİLİ VEKİLLER SAĞDUYUYA ÇAĞIRDI

AK Parti Muş Milletvekilleri ise olayların provokasyon kaynaklı olduğunu belirterek halkı sağduyuya çağırdılar. İşte AK Parti Muş Milletvekilleri'nin değerlendirmeleri:

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız: Parti binamız taşlanmış, camlar kırılmış, dükkanlar ateşe verilmiş. Esnafa zorla kepenk kapattırılmış. Terör hiçbir kesime fayda sağlamaz. Bu oyuna hiçbir vatandaşın gelmesini istemiyoruz. İki tarafı da sağduyuya çağırıyoruz, tahriklere kapılmasınlar. Devlet zarara uğrayanların yaralarına saracaktır.

AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz: Olaylar birkaç gündür devam ediyor. Başlayan ve devam eden bir demokratik açılım süreci var. Bu ülke geleceği için çok önemli. Ama bundan rahatsız olan kesimler var. Bu olaylarda provokasyon vardır, daha önce gördüğümüz filmlerin değişik versiyonlarını izliyoruz. Düşmanlık ve kavgayı kimse arzu etmez. Ama neticede bunlar yaşatılıyor. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Kavga sadece cana, mala zarar verir, çözüm olmaz. Milletin bu provokasyonlara izin vermemesi gerek. İnşallah bu son olur. Çok çok üzgünüm.

 



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs