En Sıcak Konular

'Halit Ziya Uşaklıgil züppenin önde gidenidir'

15 Aralık 2009 13:06 tsi
Ünlü yazarın bu sözleri olay yaratacak...

Ünlü yazar, gazeteci Hakkı Devrim, Aşk- ı Memnu’nun yaratıcısı Halit Ziya Uşaklıgil’i Züppe ilan etti.  Devrim bu çıkışını Okan Bayülgen’in hazırlayıp sunduğu “Medya Kralı”nda yaptı.

Armağan Çağlayan, Oylum Talu, Serenay Sarıkaya, Mustafa Üstündağ ve Emre Altuğ’un konuk olduğu programın demirbaş konuğu Hakkı Devrim olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Kahkaha tufanıyla başlayan programda konu Aşk-ı Memnu’ya geldiğinde kahkahalar yerini ilginç anlara bıraktı.

Programda Hakkı Devrim “Bugüne kadar yapılmamış” bir yorumla hem Aşk-ı Memnu dizisini eleştirdi hem de dizinin uyarlandığı kitabın yazarı Halit Ziya Uşaklıgil’i “Züppe” ilan etti.

Aşk-ı Memnu gibi bir aile Türkiye’de var mı ?” diye sorarak tartışmayı başlatırken, Oylum Talu ve Armağan Çağlayan “Tabi ki yok” yanıtını verdi.

Emre Altuğ ise sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

Emre Altuğ: Bugüne kadar söylediğimiz, -Herkes kendinden bir şey bulacak- bir palavra mı ?

Bu soru üzerine Oylum Talu ve Armağan Çağlayan yanıt vermek isterken Hakkı Devrim “Bu benim işim” diyerek araya girdi ve canlı yayına damgasını vuran o sözleri sarfetti: "Halit Ziya Uşaklıgil züppenin önde gidenidir. O hadiselerin hepsi 1910’da cereyan etti. 1910’da öyle bir Türk ailesi olma ihtimali var mı Allah rızası için ?

Hakkı Devrim’in ağzından bu sözler ilk çıktığında stüdyodaki seyircilerden önce “Aaaa” nidaları yükselirken Devrim cümlesini bitirdiğinde stüdyodakilerden de alkış sesleri yükseldi. Hakka Devrim ilk şaşkınlığın ardından da sözlerini sürdürdü: "Bu çok beğendiğiniz romancınız monşerin önde gidenidir. Ve ailesini de perişan etmiştir. Çocuklarını, oğullarını ben iyi biliyorum. "

Hakkı Devrim’in ardından stüdyodaki gergin havayı bozmak için araya Okan Bayülgen girdi. Bayülgen hem Hakkı Devrim’i frenlemek hem de tepkileri yumuşatmak için Hakkı Devrim’den bir ricada bulunup, züppelik için örnekler verdi. Program şu diyaloglarla devam etti:

Okan Bayülgen: Hakkı Ağabey bir de züppenin ne olduğunu izah eder misiniz ? Züppe belki yanlış anlaşılabilir.

Hakkı Devrim: Yani benim için züppenin bir numaralı özelliği kendi çevresine mensubiyetten adeta utanması, kendini bir başka çevreye ait göstermesidir.Tamamen var orada.

Okan Bayülgen: Özellikle gençlikte herkes biraz züppedir. Okuduğu okulda okuduğu sınıfa ait değildir, okula ait değildir. Gittiği yere ait değildir. Kızların hepsi züppedir. Ay buraya mı geldik burası bize göre değil falan diyenler öyledir. Ay burası bomboş bir bakacağız çıkacağız diyen herkes züppedir... Yani züppelik böyle bir şeydir.

Hakkı Devrim: O kadar küçümsemeyin onun ustaları da vardır. Halit Ziya ustalarından biridir. Sokakta gördüğünüz züppeler gibi değil.

Okan Bayülgen: Daha entelektüeller vardır bohemlikler vardır vs. yani kötü birş ey değil o kadar.

Hakkı Devrim: Hüseyin Rahmi Gürpınar değildir. O dürüstlük o gerçeklik yoktur. Hep böyle birşey anlatılır.

medyaradar



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs