En Sıcak Konular

Eksik 3 parça tamamlanıyor!

15 Aralık 2009 10:37 tsi
Eksik 3 parça tamamlanıyor! Hıristiyanlar tamam. Müslüman ve Yahudi lazım. Bir de Dabbet'ül arz!

iyibilgi Ankara

Araları hallidir, hallice bozuk/soğuk olan İsrail ile Türkiye’nin buluşacakları ortak mekan neresi olur dense.. Sanırız pek az kişi CERN veya daha popüler algılanışı ile “kıyametin kopacağı kara nokta” der.

Haberi, “Türkiye ile İsrail Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) üyesi olmaya çalışıyor” diyerek de spotlandırabilirsiniz ama sonlandıramazsınız.

Üzerinde bu kadar kıyamet koparılan, içinde de kıyametin kopması beklenen, bir tane çok satar kitabın (Melekler ve Şeytanlar-Dan Brown) konusu olmuş, CERN’e giderken düşen uçakta yitirdiğimiz bilim insanlarımızın akıbetine ilişkin mahkemelerin hala sürdüğü bir ortamda..

Şu ana kadar tüm üyeleri; Katolik, Protestan hatta Ortodoks olan, böylece Hıristiyan bölümü tamamlanmış CERN üyeliğine (haberin altında üye ülkeler listesini bulabilirsiniz) bir Musevi ve bir de Müslüman ülke katılması elbette gerekli!

Böylece “fiziğin parçaları” tamamlanmış olacak. Peki ne zaman? İşte önümüzdeki hafta.

İki ülkenin bir yere “kabulü” her zaman problem olduğundan, “kıyametin tekrarlanacağı” yere bile üye olurlarken aksilik çıkma ihtimali mevcut.

Çünkü İsviçre İsrail’e takmış durumda ve Yunanistan’da Türkiye’yle zaten bozmuş olduğundan terslik bekleniyor. Yoksa diğer üyelerin muhalefeti bulunmuyor.

Diyeceksiniz ki, “madem öyle, İsrail ile Türkiye birbirine destek çıksın”. Biz de diyeceğiz ki, “çok beklersiniz”. "Değil destek olmak, köstek olmazlarsa iyi" bile diyemiyoruz, çünkü..

“Bir İsrail hükümet yetkilisinin görüşlerine yer veren İngiliz Times Gazetesi, bu yetkilinin ‘Yunanistan bu paket anlaşmasına karşı. Türkiye'yi CERN'de görmek istemiyor’ dediğini yazdı.”

Görüldüğü gibi, kıyametin kapısında bile kadim didişmeleri terk etmek mümkün gözükmüyor. Ama yine de “içeri girmek” herkes için mümkün olacak gibi.

Bu durumda da bütün dinlerden ülkelerin-en azından semavî olanlar-CERN’e katılmaları kesin gibi. Eh geriye de “deneyin” son şartı kalıyor... Dabbet’ül Arz!

Aslında ve şimdi o da tamam. Çünkü Stephan Hawking'de CERN'de görünüyor. Biz de iyibilgi okurlarına özel, "CERN’de bulunan" Dabbet’ül Arz fotoğrafını sunuyoruz. (İtirazı olanlar çekincelerini Yaşar Nuri Öztürk’e bildirebilirler.)

Bu durumda da CERN’in yaratılışın başındaki maddeyi bulup kıyameti tekrarlamasını beklemekten başkası kalmıyor.

Tabii “gelecekten gelen bir karga” yine kırıntısını düşürmezse!

CERN üyesi ülkeler: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere.

www.iyibilgi.com



Bu haber 7,666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,916 µs