En Sıcak Konular

Aysel Tuğluk'a zorla getirilme kararı

15 Aralık 2009 10:35 tsi
Mahkeme, Aysel Tuğluk hakkında zorla getirilme kararı verdi

Anayasa Mahkemesi tarafından DTP kapatma davasında milletvekilliği düşürülen ve hakkında 5 yıl siyaset yasağı konan Aysel Tuğluk, karardan sonraki ilk duruşmalarına gelmedi. Avukatının, "DTP kapatıldığı için programları nedeniyle hazır edemedik." dediği Tuğluk için mahkeme zorla getirilme kararı verdi.

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili olan ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla milletvekilliği düşen Aysel Tuğluk'un, "Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak, terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütüne yardım etmek" suçlarından yargılandığı davalara devam edildi. Tuğluk, İstanbul 9. ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2 ayrı davaya katılmadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukat Kılıç, "Müvekkilim Aysel Tuğluk'un milletvekilliği düşmüştür. Mensup olduğu DTP Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmış olduğu için programları nedeni ile hazır edemedik. Celse arasında açık adresini bildireceğiz. Kendisini de gelecek duruşmada hazır edeceğiz." dedi.

Mahkeme ise, "Terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılanan Aysel Tuğluk'un iddianamedeki adresi ve dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Tuğluk geldiğinde sorgu ve savunmasının alınacağını belirten mahkeme, bu konuda Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına hükmetti.

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın avukatları ve gazeteci Mehmet Ali Birand'ın "Terör örgütüne yardım etmek" suçundan yargılandığı ikinci dava ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aysel Tuğluk'un savunması için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazıldığını hatırlatan mahkeme talimata cevap verilmediğini kaydetti.

Mahkemenin esas hakkındaki görüşünü açıklaması için dosyayı gönderdiği Cumhuriyet Savcısı ise "Esas hakkındaki mütalaamızı Sanık Aysel Tuğluk'un savunması alındıktan sonra vereceğiz." dedi. Tuğluk'un savunmasının alınması için yazılan talimatın cevabının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

cihan



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs