En Sıcak Konular

Şehit babası tarihe not düştü

15 Aralık 2009 09:17 tsi
Tokat’ta şehit düşen Cengiz Sarıbaş’ın babası Talip Sarıbaş, evine gelen 100 kişilik gruba itidal nasihatı vererek “Kardeşliği bozacak birşey yapmayın” dedi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde geçen hafta PKK’lı terörist grubun kurduğu pusuya düşerek altı askerle birlikte şehit olan Jandarma Er Cengiz Sarıbaş’ın İstanbul Bahçeliveler’deki evine önceki gece DTP’yi protesto ettiklerini söyleyen 100 kişiyi aşkın grup geldi. Taziyeye geldiklerini söyleyen grubun kendisini omuzlarına aldığı ve onları zorla durdurduğunu anlatan Talip Sarıbaş, şunları söyledi:

SAKİN OLMALARINI İSTEDİK

“Gelenler bana ve eşime ‘Bir emriniz var mı? Ne isterseniz yaparız’ dediler. O anda bir yeri ya da bir kişiyi işaret etsek olay çıkması işten bile değildi. Ne ben ne de eşim gruba herhangi bir isteğimiz olmadığını söyledik. Gelenlerin niyeti belki kötü değildi ama Türkiye’de gelişen olayları görünce sakin olunmasını istedik.”

DEFALARCA DURUN İŞARETİ YAPTIM

Kendisinin de bir çok Kürt arkadaşı olduğunun altını çizen acılı baba “Ne yapsaydım; gruba bir hedef mi gösterseydim? Yapmadım, yapmam da. Oysaki bizden ısrarla ‘Bir emriniz var mı’ diye sordular. Herkesi sakin olmaya çağırıyorum. İtidale davet ediyorum. Sakin olun kırıp dökmeyin, bu iş öyle çözülmez diyorum”

AÇILIMA DESTEK VERİYORUZ

Anne Gülyas Sarıbaş ise grubun gelişini beklemediklerini söyleyerek “Gelenler kötü niyetli değildi ama kötü bir şey de yaşanmasın diye çabaladık” diye konuştu. Oğlunun şehit olmasıyla yeterince acı çektiğini ve üzüldüğünü söyleyen acılı anne şunları söyledi- “Benim canım yanmış. Ama ilk andan beri sakin olmaya çalışıyorum. Demokratik açılıma destek olduğumuzu başından beri söyledik. Yeni Cengizler şehit olmasın diye görüşümüzü açıkladık. Şimdi de kimse tahriklere kapılarak ellerinde satır, bıçak, silahla kimseye saldırmasın. Devletimiz saldırganların hakkından gelir. Kimse kötü bir olaya karışmasın. Herkes sakin olsun” Anne Gülyas Sarıbaş, evde oğlunun askere gitmeden önceki gün kendisi için yaptığı bir mendil bulduğunu söyledi.

star



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs