Bu sözler kavga çıkarır ! | " /> Bu sözler kavga çıkarır ! | "/>

En Sıcak Konular

Bu sözler kavga çıkarır !

15 Aralık 2009 08:50 tsi
Bu sözler kavga çıkarır ! Balbay’a “Devlet geleneğinde iffeti düzgün olmayan kişiyle yapılan görüşme kayda alınır” diyen Çapan, kendisine ‘pislik’ diyen Eruygur’a da karşılık verdi...

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturmanın birinci davasına, çapraz sorgusu yapılan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’a yönelik sorularıyla, tutuklu sanık Gürbüz Çapan damgasını vurdu. Sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün Balbay’la yaptığı konuşmayı kayıt altına aldığını hatırlatan Çapan ‘’Devlet geleneğinde, iffeti düzgün olmayan kişilerle yapılan görüşmeler kayda alınır, kapı açık bırakılır. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?’’ dedi. Balbay ‘’İnsanın gizlice görüntüsünün alınması hoş bir şey değil. Üzüldüm ve bu durumu yadırgadım’’ karşılığı verdi.

ÇAPAN’DAN ERUYGUR’A HAKARET

Gürbüz Çapan, Şener Eruygur’a da ağır sözlerle yüklendi. Çapan “Dönemin Jandarma Genel Komutanı benim için ‘pislik’ diyor. Asıl pislik olan kendisi. Memleketimizde asker sevgisi nedeniyle çocuklara paşa ismi verilir. Bundan sonra artık verilmez” dedi. Sanık emekli Albay Atilla Uğur’un ‘’Benimle kaç kez, nerede görüştün, baskı, şantaj yaptım mı’’ sorularına Balbay, ’Kürşat’ olarak bildiği ve ’Albayım’ dediği Uğur ile Levent Ersöz’ün makamında 2 kez görüştüğünü söyledi.

KOMUTANLAR NİYE SERBEST KALDI?

Balbay,  Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in “Bu davanın özü darbe” sözlerini hatırlatarak “Savcı davanın özü bu dedi. Beşiktaş’a kuvvet komutanları çağırıldı. Mahkemeye dahi sevk edilmeden serbest bırakıldı. Yazılarımda savcı darbe izi bulamadı. ‘Genç subaylar rahatsız’ haberini de bir rahatsızlık gördüğüm için yazdım. Bu davanın özü buysa darbeyi yapacak olan askerler nerede? Ben tanık olacakken, 10 aydır tutukluyum” dedi.

Haberal yok dedi ama!

Tutuklu sanık Mehmet Haberal’ın avukatı Yasemin Antakyalı’nın sorusu üzerine de Balbay, Kent Otel’deki toplantıların hiçbirinde Haberal’ın yer almadığını, Haberal’ın aynı otelde Kamran İnan tarafından düzenlenen toplantılara katıldığını iddia etti. Ancak, Kent Otel Toplantıları’nın sekretaryasını yapan sanık Engin Aydın’ın notları tutanakları Balbay’ı yalanlıyor.  Hakim Haşıloğlu, Balbay’a ele geçirilen dizüstü bilgisayarında 450 kadar çok gizli olarak nitelikli belge bulunduğunu, bu belgeler dijital ortamda hazırlandığı için kim tarafından hangi kurumda hazırlandığının anlaşıldığını hatırlatarak “Bu bilgiler size asker şahıslardan mı geliyor?” diye sordu. Balbay, haber kaynağını açıklama zorunluluğu olmadığını söyledi.

O başlığı ben atmadım!

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese haberde neden ‘genç subaylar’ vurgusu yaptığı sorunca Balbay, “Başlığı ben atmadım, haber başlığı gazetenin yazı işleri servisince atılmış” dedi. 

star



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs