En Sıcak Konular

Altın 2010'da ne olacak?

14 Aralık 2009 16:59 tsi
Gebze Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, 2009'un lider yatırım aracı altının 2010'da da yükselişini sürdüreceğini iddia etti.

2009 yılına girerken tüm dünyayı sarsan ekonomik krizin altını vazgeçilmez yatırım aracına dönüştürdüğünü hatırlatan Başkan Turan, "2008 ve 2009 yılında dünya global krizin etkisi altında kaldı. Bütünü dünyada bu krizden etkilenmeyen ülke, şirket ve yatırım aracı kalmadı. Örneğin petrol fiyatları neredeyse üçte bir fiyatına düştü. Ancak bu krizden yükselerek çıkan tek yatırım aracı altın oldu. Tarih boyunca yatırımcıların gözde aracı olan altın 2010 yılında da yükselişine devam edecek." dedi.

Kriz döneminde ekonominin yatırım araçları değer kaybederken altının fiyatının artmasının yatırımcının olan güveninden kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Turan, "Tüm sektörlerde olduğu gibi altın sektöründe de iflaslar ve işten çıkarmalar oldu. Yatırımlarda çok dikkatli adımlar atıldı. Bazı değerli taş üreticileri ve işleyicileri şirketler küçülmeyi tercih etti. Bütün bunlara rağmen tüketici altın almaktan vazgeçmedi. Çünkü özellikle borsa ve gayrimenkul sektöründe umduğunu bulamayanlar altına yatırım yaptı. 2008'in sonunda yatırımcılara 'altına yatırım yapın, pişman olmazsınız' önerisinde bulunduk ve yanılmadığımız ortaya çıktı. Aralık ayı itibariyle tüm yatırım araçlarını incelediğimizde en çok kazandıran yatırım aracının altın olduğunu görüyoruz. Ocak 2009'da 285 TL olan cumhuriyet altını aralık ayında 376 TL oldu. Sanırım bu örnek bile her şeyi açıklamaya yeter." açıklamasında bulundu.

Altın fiyatlarındaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini, bin 100 ABD doları olan ons fiyatının 2010 yılında en az bin 300 ABD doları olması beklendiğini vurgulayan Başkan Turan, "Altın önümüzdeki dönemde de yeni rekorlar kırmaya ve yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edecek. 2002 yılında altının 285 ABD doları olan ons fiyatı yedi yılda yüzde 280'e varan artış gösterdi. Eski deyimle 'altın altındır' sözü önümüzdeki dönem de geçerli olacak. Yatırımcılara altın alırken güvenilir, tanıdık esnafları tercih etmelerini öneririm." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN 



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs