En Sıcak Konular

Tuğluk'un mahkemede 7 dosyası var

14 Aralık 2009 16:53 tsi
Anayasa Mahkemesinin DTP'yi kapatmasıyla milletvekilliğinin düşmesine karar verilen Aysel Tuğluk'un, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesindeki Ağır Ceza Mahkemelerinde 7 davası görülmeye devam ederken, 6 davası da sonuçlandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, bu mahkemeye ait 4; İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine ait 4 ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine ait de 4 olmak üzere toplam 12 dosyanın birleştiği davada, Tuğluk, 17 sanıkla birlikte ''silahlı suç örgütüne üye olmak'', ''örgüte yardım etmek'' ve ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçlarından toplam 9 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Duruşması yarın görülecek dava kapsamında, Tuğluk'un 1,5 yıl süreyle avukatlık yapmasına yasaklama da getirilmişti.

Tuğluk, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde de, sanıklar İrfan Dündar ve Fırat Aydınkaya ile ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçundan, 1-5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanıyor. Devam eden davada verilen ara kararda, Tuğluk'un 1 yıl süreyle avukatlıktan yasaklanmasına da hükmedilmişti. Bu davanın bir sonraki duruşması da 18 Şubat 2010'da görülecek.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde ise sanıklar İrfan Dündar, Hatice Korkut, Mahmut Şakar, Mehmet Erbil ve Asya Ülker ile birlikte yargılanan Tuğluk'un, ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçundan 1-5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor. Tuğluk'un savunma yapmasının beklendiği davanın duruşması 1 Mart 2010'da görülecek.

Yine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde sanıklar İrfan Dündar, Fırat Aydınkaya ve Mehmet Ayata ile yargılanan Tuğluk'un, ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçundan 1-5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor. Tuğluk'un savunma yapmasının beklendiği bu davanın duruşması da 3 Mart 2010'da yapılacak. Aynı mahkemede, yine aynı suça ilişkin Tuğluk'un bir davası daha bulunuyor. Bu davanın duruşması da 3 Mart 2010 tarihinde görülecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde de, Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesinden gelen bir dosyanın birleşmesiyle, toplam 6 sanıkla yargılanan Tuğluk'un, ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçundan, 1-5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor. 9 Şubat 2010'da görülecek duruşmada Cumhuriyet Savcısının esas hakkında görüşünü bildirmesi bekleniyor.

Bu mahkemede yine Tuğluk'un 5 sanıkla birlikte ''silahlı suç örgütüne yardım etmek'' suçundan, 5-10 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Esas hakkında mütalaa verilmesi beklenen davanın duruşması yarın yapılacak.

-SONUÇLANAN DAVALAR-

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde tek sanık olarak yargılanan ve hakkında ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçundan ve '' terör örgütünün bildirisini basmak ve yayınlamak'' suçundan açılan 2 ayrı davada, zaman aşımı kararı verilmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde ''örgütle ilgili propaganda yapmak'' suçundan 2 ayrı davada, ''silahlı suç örgütüne üye olmak'' suçundan bir davada da Aysel Tuğluk hakkında beraat kararı çıkmıştı.

Tuğluk, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 sanıkla birlikte, hakkında ''örgüte yardım etmek'' suçundan 3-5 yıl arasında hapis cezası istemiyle de yargılandığı davada beraatı kararlaştırılmıştı.



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs