-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

'Kürtlük buysa biz Kürt değiliz' -Video

14 Aralık 2009 15:45 tsi
Mersin'de, polise saldırı girişimleri püskürtülen terör örgütü yandaşları, aynı mahalledeki bir sokağa girerek ev, iş yeri ve araçlara saldırdı.Duruma isyan eden bölge esnafı ve Kürt vatandaşlar 'Kürtlük buysa biz Kürt değiliz' diye isyan etti.

DTP'nin kapatılmasından sonra Mersin'de 2 gündür sessizliğini koruyan terör örgütü yandaşları, bugün akşam saatlerinde Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi önünde korsan gösteri düzenledi.

Polis merkezine molotoflu saldırı girişimleri, önlem alan polisin müdahalesi ile püskürtülen örgüt yandaşlarının, karakol çevresinde toplanma girişimleri de başarısız oldu.

Terör örgütü yandaşları amaçlarına ulaşamayınca, bu kez aynı bölgedeki Yeni Hal Mahallesi'nde yine Güneydoğu kökenli insanların yaşadığı sokağa girdi.

Mahalleyi savaş alanına çeviren provokatörler ev, iş yeri ve araçlara, Molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Saldırıda, çok sayıda iş yeri ve araç tahrip olurken, mahalle halkı olaydan sonra ellerinde sopalarla sokağa döküldü.

Polisi de zamanında gelmemekle suçlayan mahalleli, teröre ve yandaşlarına tepki gösterdi. Bu sırada bir minibüsün de önüne kesen halk, olayların olduğu sokaktan geçmemesini istedi.

Olaylara tepkisini dile getiren vatandaşlar, "Biz de Kürtüz. Böyle Kürtlüğü kabul etmiyoruz. Kürtlük bu ise, biz Kürt değiliz" dediler.

Polis, olaylar nedeniyle bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırırken, yürümek isteyen mahalle halkına da izin vermedi. Saldırganların yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.



Bu haber 1,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,385 µs