En Sıcak Konular

DTP' den yasaklı çoban şaşkın

14 Aralık 2009 13:16 tsi
Yalçınkaya'nın isteğiyle siyasi yasak getirilen 37 DTP'li arasında bulunan çoban Abdullah İsnaç şaşkın. İsnaç hakkındaki davayı bilmezken adını TV'den duymuş...

Anayasa Mahkemesi’nin siyasi yasak getirdiği DTP’lilerden Şırnaklı çoban Abdullah İsnaç: Hakkımda dava olduğunu dahi bilmezken televizyonda adımı duydum. DTP’de sadece üyelik yapıyordum.

Şırnaklı çoban Abdullah İsnaç Anayasa Mahkemesi’nin DTP’ye yönelik kapatma davası kapsamında kendisine getirilen siyaset yapma yasağının şaşkınlığını yaşıyor. Şırnak Belediyesi bünyesinde bir taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve sokaktaki başıboş inekleri toplamakla görevli İsnaç, kararı televizyondan duymuş.

Televizyondan öğrendi

Taraf’a konuşan Şırnaklı Abdullah İsnaç Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın kapatma kararını açıklarken siyasi yasak getirilenler arasında ikinci olarak İsnaç’ın ismini okudu. Şırnak’ta yaşayan herkes gibi davadan çıkacak sonucu büyük bir merakla bekleyen Abdullah İsnaç da o sırada televizyon başındaydı.

Kılıç’ın açıklamasında sıra siyaset yapma yasağı getirilen partililerin isimlerine geldiğinde Şırnaklı belediye işçisi İsnaç büyük bir şok yaşadı. Kapatma davası iddianamesinin 78. sayfasında ismi ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ iddiası ile anılan Abdullah İsnaç, bu suçlamayla hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldığı belirtilen davadan da haberdar değil.

“Televizyonda izeldim. 37 kişinin ismi geçiyor. İkinci sırada isminin okunmasına çok şaşırdım” diyen İsnaç, DTP’nin yöneticiliğini hiç yapmamış. Sadece üyeliği bulunuyor. DTP’ye karşı takınılan tavrı kabul etmediğini söyleyen Abdullah İsnaç, “İnsanları birbirine zorla düşman yapıyorlar. Bu kanla bu nefretle hiçbir yere varamayız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz hiçbir farkımız yok, hepimiz insanız. Bu vatanın evlatlarıyız” diye konuştu. Şu an hakkında açılmış herhangi bir dava olup olmadığını da bilmediğini ifade eden İsnaç şöyle konuştu: “Şu an 600 TL maaşla Şırnak Belediyesi’nde geçici işçiyim. Daha önce başıboş inekleri topluyorduk. Şimdilik parke taşı döşüyoruz. Yollarda oluşan çukurları onarıyoruz. DTP’de de sadece üyelik yapıyorum. Onun dışında hiçbir görevim yok. Birlikte hasta ve taziye ziyaretlerinde bulunuyoruz. Mahallelerde kavgalı olanları barıştırıyoruz. Biz barıştan yanayız. Kanla hiçbir yere varamayız. Biz daima barış istiyoruz. Umudumuz var. İnşallah bir gün barış gelir. İnsanlar bu ülkede birlik beraberlik içinde yaşarlar.”

Kaynak: Taraf

 



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs