En Sıcak Konular

Tekzip Metni

14 Aralık 2009 11:04 tsi
Bugün gazetesinde yayınlanan tekzip metni aşağıdadır

Bugün gazetesinin14 Aralık 2009 tarihli nüshasının birinci sayfasında "Skandallerin Kaymakamına Ödül" başlıklı, müvekkilimi hedef alan, tamamen yalana, iftiraya ve gerçeklerin çarpıtılmasına dayanan brr haber yayımlanmıştır. Aiüvekkİlİn mesleğine ve kişilik haklanma da doğrudan saldırı niteliği taşıyan ve gazeteciliğin en temel kuralı olan "muhatabın görüşlerini alma" ilkesini de çiğneyen haberiniz ile ilgili açıklamamız şu şekildedir.

Müvekkilin usulsüz pamuk primi ödemesi ile ilgili olarak devleri 6 trilyon zarara uğrattığı ve "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla yargılandığı yalandır. Yapılan işlemin hukuka uygun olduğu, idare Mahkemesi Kararları ile de sabittir, incelemeyi yapan Diyarbakır Valiliği de müvekkilin suç işlemediği yönünde karar vermiş olup Bütün İşlemler Bakanlık ve Diyarbakır Valiliğinin görüşleri doğrultusunda yapılmıştır.

Müvekkilin terfi ederek koltuğu kaptığı iddiası da yalandır. Müvekkil Hasan Tannseven, Birinci Dereceli Çınar Kaymakamlığı görevinin sona ermesinden sonra üçlü kararname ile kıdemine uygun olan Birinci Dereceli Yatağan Kaymakamlığına üçlü kararname ile atandı. Atanma Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımızın ortak imzasıyla yapılan ve 5 ay önce gerçekleşen bir olaydır. Koltuğu kaptığı iddiası da yalandır çünkü müvekkil Yatağan Kaymakamlığına atanmadan önce de Çınar Kaymakamı olarak görev yapmaktaydı. Haber niteliği itibariyle aradan 5 ay geçtiği için de bayat bir haberdir.

Haberde konu ettiğiniz iddialarla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından da inceleme yapılmış olup, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından onaylanarak içişleri Bakanlığına gönderile yazıda şöyle denilmektedir.
"Çınar Kaymakamlığı ca yapman ihalelerin tamamının meri mevzuat hükümlerine göre yapıIdığı,

• Ayrıca Valilik ve Çınar Kaymakamlığı internet sitesinde de ilan edildiği,

• İhaleye giren müteahhitlerden ya da başka bir kimseden yapılan işlemlerle İlgili ciddi bir şikâyetin söz konusu olmadığı,

• Kaymakamlıkça yapılan tüm ihalelerin Mülkiye Başmüfettişi tayfından 2008 yılı ortasında detaylı bir biçimde incelendiği ve herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığı,

• İlçe Kaymakamı Dr. Hasan TANRISEVEN'in kendi akraba ve hemşerilerini memur ve müdür olarak işe aldığı iddiasının gerçekle bağdaşmadığı,

• Çınar ilçesinde Kaymakam Hasan TANRISEVEN'in akrabası olan müdür veya memurun bulunmadığı,
• İlçe Kaymakamı Dr. Hasan TANRISEVEN'in devletin resmi aracını kendi özel İşlerinde kullandığı iddiasının da iftira olduğu,

• Sonuç olarak; şikâyet dilekçesinde yer alan bütün iddiaların asılsız olduğu, dürüst bir biçimde görevini yapan kamu görevlilerinin moralini bozmaya ve çamur atmaya yönelik olduğu" belirtilmiştir

"Çınar Kaymakamı Hasan Tanrı seven hakkında iddia edilen tüm iddiaların asılsız olduğu ve dilekçede belirtilen isim ve İmzanın hayali olduğunun anlaşıldığı" belirtilen Diyarbakır Valiliği İdare Kurulunun "işlemden kaldırma onayı' 15.10.2008 tarih ve 13588 sayılı yazısı ile İçişleri Bakanlığına da bildirilmiştir.

Bir yıl Önce yapılan ve iftira olduğu bizzat Diyarbakır Valisi tarafından tespit edilen iddiaların mutlak gerçekmiş gibi gazetenizde haber yapılması objektif gazetecilikle bağdaşmamaktadır.

Haberinizde yer alan bir takım iddialar tamamen iftira olduğu gibi bazı gerçeklerin de ters yüz edilerek çarpıtıldığı görülmektedir. Müvekkilin ABD'ye gittiği doğrudur. Ancak aynı yıl ABD Konsolosuyla görüştüğü külliyen yalandır. Müvekkil Hasan Tanrıseven, ABD'ye Sayın İçişleri Bakanının onayı ile görevli izinli olarak gitmiştir. Aynı gezide bazı valiler, kaymakamlar ve üst düzey bürokratlar da yer almıştır. Nitekim müvekkil hakkında içişleri Bakanlığı tarafından 2 mülkiye müfettişine inceleme yaptırılmış olup, raporda, "İddiaların gerçeği yansıtmadığı buna gore iddia konusu ile ilgili yapılacak bir işlem bulunmadığı görüş ve kanaatine varılmaktadır" denilmiştir.

Ayrıca müvekkilin şahsının Ermenilikle ilintilendirilmeye çalışılması da alçakça bir iftira ve karalama kampanyasının bir parçasıdır.

Müvekkilin politikaya gireceği ve Özgür Gündem gazetesiyle ilişkilendirilme çabalan da yine karalama kampanyasının diğer unsurlarıdır. Hasan Tannseven'İn görüsü alınmadan politikaya girmek istediği ve asıl amacının Yatağan Kaymakamlığı olmadığı iddiaları da mesnetsizdir. Müvekkil Hasan Tannseven'İn basanlarını çekemeyen bir takım çevrelerin hezeyanlarını yansıtan haberiniz, "çamur at tutmazsa izi kalır" mantığıyla yazılmış olup önünü kesmeye yöneliktir.

6 yıl boyunca görev yaptığı Güneydoğuda halkın sevgisinin kazanan, Yatağan'a atandığı dönemde Başbakanlık tarafından insan haklarına verdiği önem nedeniyle teşekkürname ile Ödüllendirilen, .Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirilen, maiyetinde çalıştığı dönemin Valileri şimdiki Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan Ala ve Sayın Osman Güneş tarafından takdirname ile ödüllendirilen, maiyetinde çalıştığı idareciler tarafından 'üstün başarılı ve İstikbal vaat eder" olarak değerlendirilen Hasan Tannseven'İn. bu haberle istikbali karartılmaya çalışılmaktadır.

Müvekkil bu iddialarla ilgili birçok kez asılsız ihbarlarla çeşitli mercilere şikâyet edilmiş ve iddiaların büyük bir kısmının hayal ve iftira niteliği taşıdığı yapılan incelemelerle anlaşılmıştır. Gazetenizde müvekkilin on ayrı soruşturma geçirdiği yazılmasına rağmen, bunların 7 tanesinin yalan ve iftiraya dayalı olduğu ve işlem yapılmasına gerek olmadığı şeklinde raporlar verilerek sonuçlandığı gerçeği gizlenmiştir. Ayrıca haberinizde iddia edildiğinin aksine "yakınlarını usulsüz işe almak" iddiası ile ilgili ise savcılık kovuşturma yapmaya yer olmadığına karcır vermiştir. Sistemli bir iftira kampanyasının sonucu olarak müvekkil hakkında bazı davalar açılmış olup, gazetenizde yer alan bu iddialar yargıyı etkilen.eye ve müvekkili kötü göstermeye yönelik art niyetli bir haberin ürünüdür.

Bu iftira niteliği taşıyan iddialar daha Önce de bazı basın yayın organlarına servis edilmesine rağmen hiç biri oyuna gelmemiş ve sütunlarında yer vermemiştir. Ancak çeşitli kişi ve yerlere gönderilen safsatalardan dolayı, iddiayı yayanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığınca soruşturmada açılmıştır. Bu iftiraları sizlere de gönderenler, adli merciler önünde bunun hesabını verecektir.

Müvekkilin yasal hakları saklı kalmak üzere, açıklamanın gazetenizin aynı sayfa ve sütununda yayınlanmasını vekâleten rica ederim.

15.12.2009

Hasan Tanrıseven Vekili

Av. Mahmut TANRISEVEN



Bu haber 1,006 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs