Ergenekon incelemesi | " /> Ergenekon incelemesi | "/>

En Sıcak Konular

Enerji projelerine Ergenekon incelemesi

14 Aralık 2009 08:29 tsi
Enerji projelerine Ergenekon incelemesi Ergenekon Operasyonu ile ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkıyor. Ergenekon sanıklarının, BOTAŞ’ın yürüttüğü enerji projelerine de el attığı ortaya çıktı.

Ergenekon sanıklarının ev ve işyerlerinde Mavi Akım, BTC, Nabucco gibi milyarlarca dolarlık boru hatları ile ilgili çok gizli bilgi ve belgelerin olduğu belirlendi.

Ergenekon sanıklarının, BOTAŞ’ın yürüttüğü enerji projelerine de el attığı ortaya çıktı. Ergenekon sanıklarından evlerinde ve iş yerlerinde çıkan belgeler üzerinde yapılan incelemelerde, boru hatları ile ilgili kozmik belgelerin olduğu belirlendi.

FİNANS KAYNAĞI ARAŞTIRILIYOR

Ergenekon Operasyonu ile ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkıyor. Ergenekon sanıklarının finans kaynaklarına ilişkin yapılan araştırmalarda, Ergenekon sanıklarının BOTAŞ’ın yürüttüğü dev enerji projelerini de yakından takip ettiği ve bu projelerle ilgili gizli bilgi ve belgeleri ele geçirdiği belirlendi. Araştırmalarda, BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli M.K. adlı başmüfettişin, operasyon kapsamında tutuklanan ve halen yargılanan sanıklarla yakın ilişki içinde olduğu belirlendi. Söz konusu müfettişin, enerji projeleri ile ilgili bilgileri Ergenekon sanıklarına aktardığından şüpheleniyor. Operasyon kapsamında yapılan teknik takiplerde de, BOTAŞ’ta görevli müfettişin Ergenekon sanıkları ile yakın ilişki içinde bulunduğu tespit edilmişti.

BTC, MAVİ AKIM VE NABUCCO

Cumhuriyet Savcılarının, Ergenekon operasyonu kapsamında sanıkların ev ve işyerlerinde ele geçen bilgi-belgeler doğrultusunda, Ergenekon sanıklarının enerji projeleri ile niye ilgilendiklerini araştırıyor. Ergenekon sanıklarının ilgilendiği projeler arasında, BTC, Nabucco ve Mavi Akım gibi uluslararası gaz ve petrol projelerinin olduğu öğrenildi. Yine doğalgaz alım ve satım fiyatları konusundaki bazı belgelerin de sanıkların eline geçtiği tespit edildi.

SAVUNMA İHALELERİ DE İNCELENİYOR

Öte yandan, Ergenekon sanıklarının savunma ihaleleri ile de yakından ilgilendikleri tespit edilmiş ve savunma ihaleleri de mercek altına alınmıştı. Konuyla ilgili incelemelerin ise devam ettiği bildirildi.

star



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    6,133 µs