En Sıcak Konular

Bahçeli: 'Şehitler ölmez' diye bağırıldıkça birileri rahatsız oluyor!

13 Aralık 2009 15:58 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümetin başlattığı "Demokratik Açılım" sürecini değerlendirirken, AKP iktidarına ve Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli, açılım sürecini ve Tokat'ta 7 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıyı değerlendirirken, "Sizler; "Şehitler ölmez' diye bağırdıkça birileri huzursuz oldu. Siz "vatan bölünmez' diye haykırdıkça birileri rahatsızlık duydu. Bu tavrınızla, Türkiyelilik zırvasına dur dediniz. Askeri yan gelip yatmakla itham eden zihniyete dur dediniz. Şehide 'kelle', katile 'sayın' diyen çürümüş anlayışa dur dediniz. Ve açılım denen yıkımın taşeronlarını rahatsız ettiniz. Huzursuz ettiniz. Umutlarını boşa çıkardınız" dedi.

Bahçeli, Ankara Tandoğan Meydanı'nda, "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat mitinginde yaptığı konuşmada partililere ve mitinge katılanlara seslendi.

Bahçeli konuşmasına; "Kardeşlikle geçen bin uzun yılın kaynaştırdığı Büyük Türk Milleti, Gönüllerindeki vatan sevgisini Tandoğan'da buluşturan dava arkadaşlarım, Bir kez daha tarih yazmak için seferber olan aziz Ankaralılar, Kardeşliğimize sahip çıkmak için heyecanla, inançla buraya koşan ülküdaşlarım. "sözleriyle başladı.

Bahçeli, "Demokratik Açılım" sürecini değinerek, dana toplanan kalabalığa şöyle seslendi:; "Üzerimizde oynanan oyunlara, aramıza sokulmak istenen fitnelere, rağmen, Al bayrağımızı yükseltmek için,Şehitlere sahip çıkmak için,Gazileri kucaklamak için,Kardeşliği savunmak için, 'Ben de varım ve buradayım, yıkılmadım ve ayaktayım' demek için Heyecanla toplandınız. Kahraman seğmenlere katılmak, verecekleri karara, duruşa, heyecana ortak olmak için Ankara'mızın çevre illerinden ve Türkiye'min her yerinden ulaştınız.

Tıpkı Milli Mücadele yıllarındaki gibi, Tıpkı ilk Meclisin açıldığı günlerdeki gibi inançla, gururla Başkent'e, Tandoğan'a toplandınız."

OYUNLAR BOŞA ÇIKTI

Bahçeli, Bin yılın kaynaştırdığı Türk milleti üzerindeki; oyunların boşa çıktığını, tuzakların bozulduğunu, kurulmak istenen düzenin dağıldığını savunarak, "Türkiye son yedi yıldır AKP iktidarı ile can çekişmektedir. Siyasi, ahlaki ve vicdanı hiçbir ölçü tanımayan, ilkesi, iradesi ve heyecanı olmayan, yalan, riya ve istismardan başka sermayesi kalmayan, yolsuzluk, hırsızlık ve soygun çamuruna batmış, sorunlara başka başkentlerden bakan, başarısız, kötü niyetli, şaibeli bir zihniyet yönetmektedir" dedi.

AKP iktidarında geçen yedi yılı "kayıp yıl" olarak nitelendiren Bahçeli, "86 yıllık Cumhuriyet tarihinin kaos, kriz ve kargaşa içinde geçen en acılı ve en karanlık dönemidir.

AKP'nin yedi yıllık yıkım ve tahribatı, afet boyutlarına ulaşmıştır " diye konuştu.

Bahçeli, AKP'nin 7 yıllık iktidarında Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini ileri sürerek şöyle dedi:

"Tek başına iktidar gücü ile israf edilen bu yedi yılda; Aziz milletimizin sosyal dokusu ağır yara almıştır. Toplumsal sorun alanları alabildiğine genişlemiştir. Kamplaşma ve kutuplaşmalar derinleşmiştir. Çatışma dinamikleri her alana yayılmıştır. Devlet kurumları kuşatılmış, siyaset kurumu kirlenmiştir. Ahlaki çöküntü, sosyal çözülme, kültürel çürüme ve siyasi kokuşma dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır"

AZERBAYCAN KÜSTÜRÜLDÜ

Hükümetin dış politikasını da değerlendiren Bahçeli, "Kıbrıs Türkleri kaderlerine terk edilmiştir. Irak Türkmenlerine ve Kerkük'e sırt çevrilmiştir. Azerbaycanlı kardeşlerimiz küstürülmüştür. Balkanlar'daki kardeşlerimiz, Batı Trakya'daki soydaşlarımız unutulmuştur.

Ancak, bugün ülkemiz bunlardan çok daha ağır ve çok daha önemli beka düzeyinde tehdit ve tehlikelerle karşı karşıyadır" dedi.

DEMOKRATİK AÇILIM VE 7 ERİN ŞEHİT EDİLMESİ

Bahçeli, Hükümetin başlattığı "Demokratik Açılım" sürecini değerlendirirken, AKP iktidarına ve Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli, açılım sürecini ve Tokat'ta 7 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıyı şu sözlerle değerlendirdi:

"Türkiye'mizin önündeki bu sorunun adı: Bölücülük ve terördür. Vatan evlatlarının şehadetleri sürmektedir. Anaların ağıtları yürekleri dağlamaktadır. Daha bu hafta hain bir saldırı, yedi kahramanı aramızdan aldı. Altı gün önce, gececik yedi fidanımızı Tokat'ta şehit verdik. Teröre kurban verdiğimiz gencecik kızımızı Hakka uğurladık. Yüreğimiz ezik, acımız taze, üzüntümüz büyük. Gönlümüz Reşadiye'nin dağlarında kaldı. Gözyaşımız sel oldu aktı. Değerlerini kaybetmiş bir yönetime milli duruş gösterdiniz. Dünya'ya milletimizin gücünü, kararını, ilan ettiniz. Milli bir heyecanı ve ihanete karşı duruşu vatan sathına dalga dalga yaydınız. Ve siz "Şehitler ölmez' diye bağırdıkça birileri huzursuz oldu. Siz "vatan bölünmez' diye haykırdıkça birileri rahatsızlık duydu. Bu tavrınızla, Türkiyelilik zırvasına dur dediniz. Askeri yan gelip yatmakla itham eden zihniyete 'dur' dediniz. Şehide kelle, katile sayın diyen çürümüş anlayışa dur dediniz. Ve açılım denen yıkımın taşeronlarını rahatsız ettiniz. Huzursuz ettiniz. Umutlarını boşa çıkardınız."

AÇILIMIN SAHİPLERİ; KAÇMA TERÖRLE MÜCADELE SENİN GÖREVİN

Erdoğan, "demokratik açılım" sürecini başlatan Hükümete ve Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Açılımın sahipleri, yıkımın işbirlikçileri, ihanet erbapları duysun ve irkilsin. Öyle bir inançla haykıralım ki, Vashington, Erbil, Erivan, Kandil, İmralı ve Söğütözü titresin. "Her şey vatan için' diyerek askere uğurladığımız; aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu vesile ile buradan Erdoğan'a sesleniyorum: Başbakansın, yürütmenin başısın. Ülkenin güvenlik ve esenliğinden sorumlu sensin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkından sorumlu sensin. İncinen canın, dökülen kanın, kırılan gururun sorumlusu sensin. Kefil olman gereken kanlı teröristler değildir. Senin şehadetlere de kefaletin var. Senin mazlumlara da mesuliyetin var. Kaçma, terörle mücadele senin görevin. Çekinme, vatanın birliği senin görevin. Başbakansan gereğini yap ve açılım denen yıkımdan vazgeç."

KANLI TERÖRÜ HOŞ GÖRDÜN

Bahçeli, Erdoğan'a , "PKK'nın yapamadığını sen yaptın" sözleriyle yüklenerek, "Kanlı terörü hoş gördün, masum talepler dedin.Ve bizi utanmadan, sıkılmadan kanla beslenmekle suçladın.

Olayların ve gidişatın sahibi de sorumlusu da sensin.Şimdi ise oturduğun yerden seyrediyorsun. Bölücüyü ezmek için ayak sürüyorsun" dedi.

Bahçeli, "Hangi hesabın peşindesin?" diye sorarak, "Kimi incitmekten korkuyorsun?

Verilmiş bir sözün mü var?Kimden kaçıyorsun? Millet terörü ezmek istiyor. Millet bayrağı yükseltmek istiyor. Bu mesajı doğru oku" diye konuştu.

Başından beri ısrarla açılım denen yıkımın;Küresel proje olduğunu söylediklerini anımsatan Bahçeli, bunun bur Avrupa dayatması, Milli varlığın tehlikeye atıldığını, ç atışma ve bölünmeyi davet edeceğini vurguladıklarını söyledi.

Açılımla ilgili bütün iddialarının doğru çıktığını kaydeden Devlet Bahçeli, "Bizim sükunetimiz ilkellik görülecek. Bunu şiddetle reddederiz.

Ayrışmanız açılım olacak, Bizim duruşumuz yıkıcılık sayılacak. Bunu elimizin tersiyle iteriz" dedi.

haberler.com



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,637 µs