En Sıcak Konular

Japonların Dubai'de 7,5 milyar dolar alacağı var!

13 Aralık 2009 15:54 tsi
Japon finans dışı firmaların Dubai'de yaptıkları işlerden dolayı Ekim sonu itibariyle alacaklarının 7,5 milyar doları bulduğu bildirildi.

Nikkei Business Daily'nin Japon hükümetinin yaptığı bir çalışmaya dayanarak verdiği habere göre datanın banka kredileri hariç tutularak 15 milyar Dolar değerindeki 18 proje üzerinden hazırlandığı kaydedildi.
 
Projelere Japon müteahhit şirketler, ticari firmalar ve elektrikli alet üreticilerinin dahil olduğu ve yapılan işler arasında Dubai hükümeti tarafından ihaleye açılan alt geçit ve yol inşası gibi kamu projelerinin bulunduğu belirtildi. Raporda, yaklaşık 1 milyar dolarlık hesabın ödeme tarihi geçmesine rağmen ödenmediği ve bazılarının üzerinden bir yılı aşkın zaman geçtiği ve firma yetkililerinin pazarlıkların neticesine göre bir miktarını kurtarmayı ümit etse de kalanını zarar olarak bırakabilecekleri ifade edildi.

Geçen ay yerel medyada çıkan haberlerde Japonya'nın Dubai başkonsolosu Seiichi Otsuka, Dubai Metrosu ve Palmiye adaları gibi projelerde iş yapan Japon firmaların milyarlarca dolarlık alacağının olduğunu ve inşaat şirketlerinin ciddi borç problemleriyle karşı karşıya kaldığını söylemişti. Yine yakın zamanda İngiliz inşaat firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde alacaklarının 330 milyon doları geçtiği rapor edilmişti.

Sekiz yüz inşaat firmasını çatısı altında toplayan İngiliz danışmanlık ve mühendislik derneği başkanı Nelson Ogunshakin, "ödenmeyi bekleyen miktarın çok yüksek olduğunu ve borçların yüzde 50'sinden fazlasının tahsil edilemediğini" söylediği kaydedildi.

cha



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs