korkunç şüphe | " /> korkunç şüphe | "/>

En Sıcak Konular

Maden kazasında korkunç şüphe

13 Aralık 2009 14:32 tsi
Maden kazasında korkunç şüphe 
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağı faciasının bile bile geldiği ifade ediliyor.

Bir önceki vardiyada çalışan işçiler, ocakta gaz olduğunun bilinmesine rağmen iki kez dinamit patlatıldığını ileri sürdü. 
 
Kazanın yaşandığı maden ocağının işçilerindenden İbrahim Dursun, "Biz çıkarken gelen arkadaşlara dedik ki, 'İçeride gaz var. Biz dinamit kullanmadık. Kazmayla kazdık, siz de dinamit patlatmayın'. Ancak ikizlarımıza rağmen bir dinamit patlatmışlar, bir şey olmayınca bir tane daha patlatmışlar. Sonra da gaz patlaması yaşanmış. Zaten doğru düzgün tahkimat yapmıyorlardı." iddialarında bulundu.

Kömür ocağında çalışma şartlarının son derece kötü olduğuna vurgu yapan Dursun, şunları kaydetti: "Yattığımız yerde çalışıyoruz. Ayağa kalkamıyoruz. Çok alçak. Bazı yerleri sürünerek geçiyoruz. Kafamıza lamba bile vermiyorlardı. Işıksız çalışıyorduk. Müdürümüz Hayrettin Bey'e dedim ki, 'abi burada gaz var, çalışamıyoruz'. Bana küfrederek 'hadi lan ne gazı. Burada gaz maz yok' dedi. 'Sen burada bir saat dursana, bakalım nasıl olacak' dedim. 'Gaz maz yok, işine bak' diye beni tersledi."

Aynı vardiyada çalışan Ramazan Ekrem de, içerdeki gazdan dolayı bütün çalışanların baş ağrısı çektiğini anlattı. Ekrem, şöyle konuştu: "O gün gaz vardı içerde. Arkadaşlarımızın herkesin başı ağrıyordu. Kazmayı kaldıramıyordum. Ama giren arkadaşlar gaz ölçümü yapmadan dinamit patlatmışlar. Tahkimat filan yapmıyorlar. Mühendis filan yok. İnsana değer verilmiyor. İşçiye değer verilmiyor. Daha önce burası kapatılmadı. Eksikliklerini gidermesi için 6 ay süre tanınmıştı. Ama eksiklikler tamamlanmadı."

SERVİSİ KAÇIRDI KURTULDU

Üzücü kazada ocakta bulunması gereken Kadir Akça, servisi kaçırdığı için işe gidemediğini belirtti. Akça, "Servisi kaçırınca eve döndüm. Televizyon izlerken madende patlama olduğunu öğrendim. Hemen madene gelerek arkadaşlarıma yardım etmeye çalıştım. Dayım da servisle madene kadar gidip, çıkan vardiye ile geri geldi. Ayrıca o vardiyadan 2 kişi de işe gelmemişti." diye konuştu.

cihan 



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,437 µs