En Sıcak Konular

Saldırıların elebaşısı bakın kim çıktı

13 Aralık 2009 12:51 tsi
Terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtilen kişilerden kadın şüphelinin İstanbul Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi olduğu ve Kandil'de bir ay bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı.

İstanbul'da 4 ay içinde, Zeytinburnu CHP ilçe binasının önüne bomba konulması olayının da aralarında bulunduğu 8 olaya karıştığı öne sürülen 1'i kadın 7 kişi yakalandı. 

Terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtilen kişilerden kadın şüphelinin İstanbul Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi olduğu ve Kandil'de bir ay bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı. Yakalanan 6 kişinin, abla dedikleri H.D'den aldıkları talimatlar doğrultusunda molotof kokteyli atma ve bombalama olaylarını gerçekleştirdiği belirtildi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar ve Zeytinburnu'nda tespit ettikleri adreslere operasyon düzenledi. Baskınlarda bölücü terör örgütü PKK üyesi 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen bu kişilerin Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında molotof kokteyli atma, korsan gösteri ve bombalama olmak üzere 8 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Olayların arasında 5 Aralık 2009 günü CHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasının önünde araca bomba bırakılması da bulunuyor. Bu saldırının CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in demokratik açılımın ön görüşmesinin yapıldığı TBMM Genel Kurul'undaki Dersim'le ilgili konuşması nedeniyle gerçekleştirildiği iddia edildi.

Bu arada yapılan sorgulama sonunda zanlıların arasında bulunan H.D isimli örgüt üyesi kadının İstanbul Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre H.D, kısa bir süre önce gittiği Kandil'de bomba üzerine eğitim aldı. Bir ay süren eğitimin ardından molotof kokteyli atılması olaylarında görevlendirilmek üzere İstanbul'a gönderildi. H.D de kendisine teslim edilen tekstil atölyelerinde çalışan gençlere bomba ve molotof kokteyli atılması hakkında bilgi verdi. Gözaltındaki gençlerin "Abla" diye hitap ettikleri H.D'nin talimatları doğrultusunda il genelinde olaylara karıştığı ifade edildi.

cihan



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs