En Sıcak Konular

Danıştay'a büyük tepki

13 Aralık 2009 10:11 tsi
400 sivil toplum örgütünün destek verdiği 'Katsayı Takip Platformu' Danıştay'ın katsayı kararını protesto etti. Eminönü Kültür Merkezi'ndeki toplantıya katılan öğrenciler, 'Danıştay'a danışmak istemiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı.

İstanbul'daki 400 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 'Katsayı Takip Platformu' Eminönü Kültür Merkezi'nde düzenlediği bir toplantı ile Danıştay'ın kararını protesto etti. Toplantıda katsayı mağduru meslek liseli öğrenciler, 'Danıştay'ya danışmak istemiyoruz', 'Danıştay geleceğimi karartma' ve 'Meslek lisesi memleket meselesi' yazılı pankartlar açtı. Bazı veliler ve öğrenciler ise karara tepkilerini üzerilerinde 'Danıştay' ve 'Baro' yazan balonları patlatarak ortaya koydu.

Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman, TGTV Başkanı Necati Ceylan, İbrahim Solmaz, İhsan Süreyya Sırma da öğrencilere destek verdi. İstanbul Okul Aile Birlikleri Başkanı Eşref Ergün, Danıştay'ın talihsiz kararı ile ülkelerinin kalkınması için güzel hayaller kuran binlerce öğrenci ve velisinin dünyasını karardığını söyledi.

ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut da konuşmasında Danıştay kararını sistematik bir zulüm olarak nitelendirdi. Korkut, “Öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsun. Öğrencilerimiz ders ve sınavlarını kesinlikle aksatmasın. Bu süreç sadece meslek lisesi öğrencilerini değil, yatay geçişi ortadan kaldırarak düz liselerde okuyan kardeşlerimizi de mağdur etmiştir” diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Yeni Şafak'a görüşlerini açıklayan ilahiyatçı İhsan Süreyya Sırma ise kendisinin olaya bir zincir olarak baktığını anlattı. Sırma şunları söyledi: “Sıkıntıların kökünden çözülmesi için mevcut Anayasa'nın değiştirilmesi gerekiyor. Türkiye'de başka alanlarda da insanların hakkı ihlal ediliyor. Bütün bunların ortadan kalkması için askeri anayasanın değişip yerine sivil anayasanın gelmesi şart. Hükümet Anayasa değişikliğini referandumla da olsa mutlaka gerçekleştirmelidir.”


Yargı haklarımızı alırsa kime sığınacağız?

Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, Danıştay'ın üniversiteye girişte katsayı uygulamasına yönelik kararını eleştirerek, “Danıştayın sayın yargıçları dünkü YÖK'e yetkili, bugünkü YÖK'e yetkisiz demelerinin ardında yatan çifte standardın izahını Türk milletine açıklamak zorundadır” dedi. Kır, Danıştay önünde yaptığı basın açıklamasında Danıştay'ın katsayı kararına tepki gösterdi. Demokratik ülkelerde temel hak ve hürriyetlerin güvencesinin yargı olduğuna ve bu hakları ellerinden alınan ya da kısıtlanan kişilerin yargıya sığındığına işaret eden Kır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temel hak ve hürriyetimiz bizzat yargı tarafından kısıtlanırsa kime sığınacaksınız. Hükümeti göreve çağırıyoruz. Kurumların ve bürokratların keyfi uygulamalarını ortadan kaldıracak yasal ve anayasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmelidir.”

yenişafak

 



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs