En Sıcak Konular

İnadına kardeşlik mesajı veren iki olay

13 Aralık 2009 09:51 tsi
DTP'nin kapatılma kararından sonra yaşanması beklenen büyük gerginlik havası yerini 'İnadına Kardeşlik' mesajlarına bırakıyor.

"Terör odağı olduğu" gerekçesiyle kapatılan DTP'nin lideri Ahmet Türk, dün oğlunu vatani görevine uğurladı. Hakkari'de ise linç edilmek istenen 2 polisi göstericilerin elinden DTP'liler aldı...

Hakkari, Yüksekova ve Van'da DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruplar polise taş ve molotofkokteyli attı. Hakkari'de DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruba, polis müdahale etti. Grup tarafından linç edilmek istenen iki polis kapatılan DTP'nin eski yöneticileri tarafından kurtarıldı.

Linç etmek istediler

Sabah saatlerinde Altay Caddesi'nde toplanan gruba, buradan Çevre Yolu üzerindeki Devlet Hastanesi'ne kadar yürüdü. Gruptan bazı kişiler, güvenlik önlemi alan zırhlı araçlara ve polislere taşla saldırdı. Bu sırada bir emniyet amiri ile polis memuru ise grup tarafından linç edilmek istendi.

Kapatılan DTP'nin eski yöneticilerinin çabası sonucu, emniyet amiri ve polis memuru, grubun arasından çıkarılarak, uzaklaştırıldı. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı. Bazı iş yerlerinin camlarının kırıldığı olaylarda 12 kişi gözaltına alındı.

Esnaf kepenk açmadı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de DTP'nin kapatılmasını protesto eden grup, sabah saatlerinde DTP'nin eski binası önünde toplandı. Burada ateş yakan ve slogan atan gruba, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale üzerine grup, ara sokaklara dağılarak barikat kurup ateş yaktı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede gösteriler geç saatlere kadan sürdü. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise kararı protesto eden esnaf, iş yerlerini açmadı.

Van savaş alanına döndü

Van'da, DTP'nin kapatılmasını protesto eden grup, DTP'nin eski il binası önünde toplandı. Burada bir süre slogan atan grup, kapatılan partinin il yöneticilerinin uyarısı üzerine dağılmaya başladı. Dağılmaya başlayan gruptan bazı kişiler, bu sırada güvenlik önlemi alan polislere taşla saldırdı. Saldırı esnasında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan, kulağına isabet eden taşla yaralandı. Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan Okşan, görevine devam etti. Polisin biber gazıyla müdahalesi üzerine grup ara sokaklara dağıldı. Olaylarla ilgili 20 kişi gözaltına alındı.

Türk oğlunu askere gönderdi

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, siyasi yasaklı hale geldiği günün ertesi sabahında oğlu Ejder Türk'ü askere uğurladı. Çankaya’da oturan Türk, dün sabah birliğine teslim olması gereken oğlu Ejder Türk'ü vatani görevini yapmak üzere Adapazarı'ndaki birliğine gönderdi.

Birliğine teslim oldu

Sabah babasıyla birlikte kahvaltı yapan Türk, evde vedalaşmasının ardından dışarıda kendisini bekleyen 3 arkadaşı tarafından karşılandı. Baba Türk, yorgun olduğu ve dışarıda gazeteciler beklediği için oğlunu evin kapısından geçirerek aşağıya kadar inmedi.

Ejder Türk, dışarıda kendisini bekleyen arkadaşları tarafından elinle bavuluyla karşılandı. Bavulunu arkadaşlarının otomobiline koyan Ejder Türk, gazetecilerin sorusu üzerine Sakarya'ya askerlik görevi için gittiğini söyleyerek, baba ocağıa el salladı.

Otomobille Ankara'dan yola çıkan Türk, akşam saatlerinden Sakarya'daki vatani görevini yapacağı birliğine geldi. Türk'ün içinde bulunduğu otomobil dışarıda sıra beklemeden içeri alındı. Türk'ün askerliğini kısa dönem piyade er olarak yapacağı öğrenildi. Diğer yandan, Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kışla çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Odasında sigara içti

Oğlunu askere yolcu ettikten sonra DTP Genel Merkezi'ne giden Türk ise veda konuşması niteliğinde açıklama yaptı. Sağlık sorunları nedeniyle sigara içmemesi gereken Türk'ün konuşmasından sonra genel merkezdeki odasında yoğun olarak sigara içmesi dikkat çekti.

bugün



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,928 µs