En Sıcak Konular

Emekli Albay Sarızeybek'ten PKK uyarısı

12 Aralık 2009 17:58 tsi
Emekli Albay Sarızeybek'ten PKK uyarısı Emekli Albay Erdal Sarızeybek, PKK terör örgütünün DTP'nin kapatılmasını bahane ederek olaylar çıkarabileceğini, bunu engellemek için şehir yapılanması KCK'ye operasyon düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Kamu Sen Denizli Temsilciliği'nin düzenlediği ''Demokratik Açılım, Kürt Sorunu, Terör ve Türkiye Üzerinde Oynanan Oyunlar'' adlı konferansa katılan Sarızeybek, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Sarızeybek, demokrasilerde ardında silahlı bir örgüt olan partinin yaşayamayacağını, DTP'nin kapatılmasının bir bütünün ilk aşaması olduğunu, bu kararın ardından bir diplomasi atağına geçilerek, Avrupa'daki PKK'nın siyasi cephe teşkilatının da çökertilmesi gerektiğini vurguladı. Erdal Sarızeybek, "Bu da yetmez. PKK'nın silahlı kadrosu Irak'tadır. ABD de Irak'tadır. Bu kampları ve silahlı cephe teşkilatını himaye eden de Amerika'dır. Amerika'ya karşı tavır alıp o silahlı kadroların tasfiye edilmesi gerekir. Edilmiyorsa eğer, ordumuz vardır, Irak'a harekât yapılır. Bu şekilde PKK terör örgütü tarihten silinebilir. Bunu yapmanın tek şartı, Türkiye'de güvenliği sağlamaktır. Güvenliğin olmadığı yerde demokrasi ve insan hakları olmaz.'' dedi.

Güvenlik güçlerinin, kimlerin kimleri sokağa dökeceğini bildiğini söyleyen Sarızeybek, "İstanbul soruşturmasıyla milyonlarca insanımızı dinliyorlar. 'Ergenekon kasası' deyip bizim banka hesaplarımızı araştırıyorlar. Yapsınlar, korkumuz yok ama hükümet, İstanbul soruşturmasına verdiği desteği PKK terörüyle mücadeleye versin. Halkı sokağa dökecek sözde lider kişiler belli olduğu için onları etkisiz hale getirsinler, halkın sokağa dökülmesini önlesinler. Terörle mücadele ciddi iştir. Bu bir ateştir, bu ateş herkesi yakar. En başta ülkeyi yönetenleri yakar." şeklinde konuştu. Hükümeti, ''teröre siyasi çözüm'' adı altında birtakım açılımlar yapmakla suçlayan Erdal Sarızeybek, teröre siyasi çözüm olamayacağını, PKK'nın arkasında Avrupa, ABD ve İsrail olduğunu ifade etti. (CİHAN)



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs