En Sıcak Konular

İzmir'de metro inşaatına devam kararı

12 Aralık 2009 16:30 tsi
Kamu İhale Kurulu'nun (KİK) Üçyol-Üçkuyular metro ihalesini iptal etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarım kalan kalıcı betonları tamamlamak için salı günü tünellere belediye ekiplerinin gireceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Üçyol-Üçkuyular metro hattına ilişkin bir firmanın yaptığı itiraz sonucu ihalenin iptal edildiğini ve konunun yargıya müracaatına yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Tünellerde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için yarım kalan kalıcı betonları, Fen İşleri ve Raylı Sistem Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin tamamlayacağını ifade eden Aziz Kocaoğlu, Salı gününden itibaren ekiplerin tünellerde çalışmaya başlayacağını söyledi.

Kocaoğlu, “Ekiplerimiz, istasyonlar hariç, bin 62 metre invert (taban) betonu ile 2 bin 225 metre kemer betonlarını atmaya başlayacak. Konuyla ilgili son birkaç gündür yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi netleşti. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız” diye konuştu.

“KENTİN VE KENTLİNİN MORALİNİ BOZMANIN ANLAMI YOK”

İzmir Büyükşehir Belediyesinin şantiye olanaklarıyla yarım kalan işi yapacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “İhaleye birim fiyatına göre çıkıldı. Mahkeme, Kamu İhale Kurulu'nun iptal kararını bozarsa bizim yaptığımız iş, firmanın yapacağı işten düşülecek” dedi.

Subjektif eleştirilerle vakit geçirmek için belediye başkanlığı yapmadıklarını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:
“Başından beri işe endeksli, bize hemşehrilerimizin tanıdığı süre içinde projelerimizi gerçekleştirmek üzere geceli gündüzlü çalıyoruz. Bundan sonra da bütün arkadaşlarımız, bütün siyasi partiler, seçilmişler eğer İzmir'in çıkarı doğrultusunda bugüne kadar el ele verdiğimiz gibi bundan sonra daha da güçlendirerek çalışmalara devam edersek, hem görevimizi iyi yapmış oluruz, hem de hemşehrilerimize, halkımıza, kentimize ülkemize ve faydamızı arttırırız. Bu konunun da bir an evvel kapanmasında fayda vardır. Bu kentin ve kentlinin moralini bozmanın da hiçbir anlamı yoktur. Biz hep beraber aynı gemide giden insanlarız. Önemli olan bizlerin haklı ya da haksız çıkması değildir. Önemli olan İzmir'e yapacağımız hizmetlerdir. İzmir için çalışıyoruz.”



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,274 µs