En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım

12 Aralık 2009 14:46 tsi
BURSA’da düzenlenen bir sempozyuma katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, DTP’nin Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasını değerlendirdi. Bakan Çelik, “Türkiye’de siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. Ama siyasi partiler sorumlulu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Almira Otel’de düzenlenen ‘Yakın Tarihimizde Türk ve Müslüman Soydaşlarımızın Maruz Kaldığı İnsan Hakları İhlalleri’ konulu sempozyuma katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, sempozyum öncesi gazetecilerin DTP’nin kapatılması hakkındaki sorularını cevapladı.

Bakan Çelik, “Genel olarak siyasi partilerin kapatılmasının çözüm olmadığı inancındayım. Çünkü belli sayıda insan bir araya gelerek sabah tekrar parti kurabiliyor. Bu yüzden kapatmak köklü bir çözüm değil. Bir hukuk devleti olan Türkiye’de hukukun hakim olması, hukukun aksatılmaması, yaşatılması, hukuk devleti normlarının daha üst düzeye çıkartılması hepimizi görevi” diye konuştu.

Bir soru üzerine, kapatma kararırının demokratik açılıma etki etmeyeceğini söyleyen Faruk Çelik, Türkiye’nin doğusu ve batısıyla açılıma katıldığını, beklentilerin yüksek olduğunu ifade etti. Açılım kararından dönüş olmayacağının altını çizen Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararına saygı duyduğunu belirtti.

‘KAFKASLARDA TÜRK AÇILIMI OLUŞTURMALIYIZ’

Katıldığı sempozyumda Türk ve Müslümanların yaşadığı soykırımdan bahseden Bakan Çelik, Osmanlı Devleti’nin kendinden olmayanı koruma ve değerlerine saygı gösterme anlayışının bugün bile takdir gördüğünü ifade etti. Bakan Çelik, “Yüzlerce yıl Osmanlı himayesinde kalan halklar Osmanlıca bilmediği halde yaşayabilmiştir. 20’nci yüzyılın başında başka devletlerce sömürgeleştirilen bu topraklarda ise sömürgecilerin dilinin konuşulması da farkımızı ortaya koymaktadır. Osmanlı himayesi altındaki halkları sadece kollamakla kalmamış onların dillerini, dinlerini de korumuştur” dedi.

Soykırımın sadece Yahudilere yapılmadığını aktaran Çelik, Türkler ve Müslümanların da yüzyıllarca soykırıma uğradığını ileri sürdü. Çağdaş ve uygar ülkelerin bu soykırımlara göz yumduğunun altını çizen Çelik, “Yaşananları unutmamalıyız. Fakat kin gütmeden, birlik içinde hareket etmeliyiz. Yakın zamanda Kafkaslardaki soydaşlarımız için de bir Türk açılımı oluşturmalıyız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Çelik’e Afganistan’dan gelen soydaşlar adına Dr. Muhit Eminoğlu, Türkmenistan milli giysisi olan ‘çinek’ hediye etti.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,809 µs