tuzağa düşmeyeceğiz | " /> tuzağa düşmeyeceğiz | "/>

En Sıcak Konular

Geri adım atıp tuzağa düşmeyeceğiz

12 Aralık 2009 10:36 tsi
Geri adım atıp tuzağa düşmeyeceğiz Tokat’taki saldırının araştırıldığını belirten Erdoğan, demokratik açılımdan geri dönülmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Başbakan, vazgeçmenin PKK’ya hizmet edeceğini bildirdi

Meksika dönüşü uçakta soruları cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reşadiye baskını, katsayı tartışması ve demokratik açılıma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açılımdan geri dönüş olmayacağını belirterek, “Açılımdan dönüş yok dönersek PKK’ya, CHP ve MHP anlayışına hizmet ederiz. Onların tuzağına düşmeyeceğiz” dedi.  

ÜSTLENMESİ GERÇEK Mİ BAKIYORUZ

Reşadiye baskınını üstlenen PKK’nın eylemi merkezden kopuk Dersim grubunun gerçekleştirdiği yolundaki açıklamasına gönderme yapan Erdoğan, “O da anlamlıdır. PKK olarak bunun üstlenilmiş olması bir boyutudur. Ancak gerçeği bu mudur, güvenlik güçlerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

“PKK üstlendi diye bu budur türünde bir yaklaşımda değil, ne olursa olsun terör örgütü şu ya da bu ayağıyla bu işi gerçekleştirmiştir. Olayın bölücü terör örgütü tarafından yapıldığını gösteriyor. Tabii bu da ayrı bir strateji, taktik olabilir. PKK’nın bu bölgede zaman zaman paslaştığı örgütler var. Şu anda güvenlik güçlerimizin bölgedeki yoğun çalışmaları devam ediyor.

Terörle mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Yapılan açıklamada Gabar’da Cudi’de yapılmış olan operasyonlarla, İmralı’ya yönelik yaklaşımlar işin sadece bahane boyutudur.  Operasyon gerektiği zaman güvenlik güçleri gerekirse yapar. Görevi zaten bu. İmralı’ya yönelik açıklamaları zaten Adalet Bakanlığı yaptı. Bizler mutmainiz.”

MUHALEFET ATEŞE KÖRÜKLE GİTTİ

 Reşadiye baskını sonrası hükümete yönelik eleştirilerin yoğunlaştığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Türkiye’de milli birlik kardeşlik projesi uygulamaya kondu. Açılım sürecini hazmedemeyenler var. Ana muhalefet hazmedemediği gibi muhalefetin diğer kanadı aynı şekilde hazmedemedi” dedi. Erdoğan şunları dedi: “Bayrağa sarılı tabutların gelmesini milletim istemiyor. Anneler artık yetsin, bitsin diyor. Bu nasıl bitecek nasıl duracak? Hamasetle, kuru sıkı konuşmakla bitmesi söz konusu değil. Şu anda gerek ana muhalefet gerekse de özellikle MHP’nin, DTP’yi zaten ifade etmeme gerek yok. Takındıkları tavrı anlamak mümkün değil. Bu kadar basit, bu kadar sulu... Böyle bir dönemde bile bunlar hala şehidimin üzerinden siyaset yapıyorlar. Şehidimin üzerinden rant elde etme gayreti içerisindeler. Burada  çok çirkin bir şekilde ‘bu ihanettir’ yaklaşım tarzları... Asıl bu yaklaşım tarzı ihanettir, hıyanettir. Yapacağın bir şeyin var mı bunu söyle. Bugüne kadar ağızlarından bir şey çıkmadı. Sadece ateşe körükle gittiler. Hayatları bu. Sayın Baykal’ın hayatı da sayın Bahçeli’nin de hayatı bu. Diğerlerinin hayatı da budur.”

VAZGEÇERSEK PKK’YA HİZMET EDERİZ

 Başbakan, “Süreci yeniden değerlendirmeyi düşünüyormusunuz” sorusuna, “Kesinlikle, demokratik açılım sürecimizi, milli birlik kardeşlik sürecimizi bir geri dönüşle elde edemeyiz. Zaten böyle yapacak olursak bölücü terör örgütüne hizmet etmiş oluruz. CHP ve MHP anlayışına hizmet etmiş oluruz. Biz onların oyununa da tu zağına da asla gelmeyiz” karşılığını verdi. Erdoğan, açılım sürecinin AK Parti oylarını düşürdüğü iddiasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Her zaman için muhalefet iktidara bunu söyleyecek. Sürekli ‘AK Parti oy kaybediyor’ diyecek. Muhalefet ‘sürekli oy kazanıyor’ demez. Yaptığımız işin doğru olduğuna doğru inanıyoruz. Sürekli test ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. İki seçenek var. Terör devam etsin. Ya da kardeşlik olsun. İki seçenek var ya o ya o.”

Beyefendiler takoz oldular

Erdoğan Baykal ve Bahçeli’nin demokratik açılıma başından beri takız olduğunu söyledi

• Başbakan Erdoğan Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı açıklamada “Terörle mücadelede iyiniyetlerini kimsenin suistimal edemeyeceğini” ifade ederek şöyle dedi: “Bu beyefendiler demokratik açılıma başından beri takoz oldular, çözüme yönelik bir projeleri var mı? Yok... Ama dikkat ederseniz sürekli ihanet, hıyanet... Söyledikleri şey bunlar ne kadar bunu söylerlerse söylesinler, biz şu inandığımız çözüm sürecini aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.’’

SALDIRI AÇILIMA KARŞI

Erdoğan bir soru üzerine Tokat’taki gibi saldırıların hepsinin  milli birlik ve kardeşlik projesini   engellemeye, baltalamaya  yönelik saldırılar olduğunu belirterek bir gazetecinin “Saldırının gerçek yüzü derken farklı bir adres mi olabilir, başka bir şey mi var arkasında bunu kast ettiniz’’ sorunu ‘’Amaçlar’’ diye yanıtladı. Aynı gazetecinin, “Yani terör örgütü haricinde başka bir yapılanma mı söz konusu” sorusu üzerine de Erdoğan, ‘’Ben böyle bir şey söylemedim. Zaten bu tür bir vahşeti, ancak terör örgütü yapar, başkası yapamaz”’ karşılığını verdi.

DTP GÖREVİNİ YAPIYOR     

Erdoğan DTP’nin tavrını değerlendirirken de şunları söyledi: “DTP alışılmış görevini yerine getiriyor. Biz yaklaşımlarının bu süreçte böyle olmamasını çok arzu ederdik. Hiçbir siyasi parti terör olaylarına bırakın destek vermeyi ima yoluyla dahi böyle bir desteği verdiğini ortaya koymamalıdır. Fakat sürekli olarak İmralı’yı adres göstermek, sürekli olarak adeta terör örgütünü sahipleniyormuş havalarında bulunmak... Tabii bu tür yaklaşımlar halkımızın nezdinde ne gibi bir psikoloji oluşturuyor, bunu zaten yakından halkımızın içinden insanlar olarak biliyorum. Bu süreci de tabii bizim tasvip etmemiz mümkün değil.’’

Kapatma davası incelemesinin kaynağı belli

Erdoğan, Yargıtay Başsavcısı’nın kapatma davası incelemesi kapsamında TİB’den telefon dinleme kayıtlarını istediği yolundaki haberlerle ilgili olarak, “Kimse TİB’den bir şey isteyemez. TİB’in gizliliği var” dedi. “Dinlemelerle AK Parti arasında illiyet kuruluyor” hatırlatması üzerine Erdoğan, “İşin kaynağı zaten belli oluyor. Baykal, Önder Sav hadisesinde dedi ki, genel merkezimiz dinletiliyor. Aynı şeyi MHP kongremizi provoke edecekler diye söyledi. Suç duyuruları ortada. Her yerde açık açık söylediler” dedi.

Danıştay yapacağını yaptı

Başbakan, Danıştay’ın YÖK’ün katsayı itirazını reddetmesiyle ilgili şöyle dedi:  “Şu anda Danıştay yapacağını yaptı. Bunun üzerine bir şey söylememe gerek yok. YÖK ne yapacak ona bakalım. Yani yargı kararını vermişse kimse bir şey söyleyemez diye bir şey yok. Hangi alanda uygulanacaksa uygulanır. On binlerce gencimizin mağduriyetini getiren bir neticedir. Bu neticeyi doğuranları inanıyorum ki bu millet affetmeyecektir. Danıştay’ın daha önce verdiği iki ayrı karar var. Verdikleri ilk kararda  yetkinin YÖK’te olduğunu söylüyorlardı. Şimdi ise böyle karar veriyor. YÖK hangi Danıştay kararına uyacak. YÖK herhalde kantara çıkaracak, tartacak ona göre de kararını verecek.”

AB ile yeni dönem

Erdoğan, “AB müzakere sürecinde Kıbrıs’la ilgili yeni başlıkların bloke edilmesi sözkonusu mu” sorusuna “Şu anda söz konusu değil. İsveç dönem başkanlığında çevre faslını inşallah bitiriyoruz. 21 Aralık’ta bu iş oluyor. Bundan sonra da İspanya’nın dönem başkanlığı başlıyor. Bu dönemde de önemli adımlar atacağız.” karşılığını verdi. Erdoğan, İngilizce yayın yapan “Russia Today” televizyonuna verdiği röportajta, şunları söyledi: “Eğer AB bizi kabul etmeme yönünde kalıcı bir karar alırsa o zaman da Türkiye buna göre kararını verecek. Ama yeni AB Başkanlığı ile yaptığımız görüşmelerde yeni bir aşamaya girmek üzereyiz. Bu yeni dönemde değişik adımlar atabiliriz. Bir çok açıdan ilerleme sağlayabileceğimize inanıyorum.”

Davos boykotu sürüyor

Erdoğan, bir soru üzerine, bu yılki Davos toplantısına katılmayacağını açıkladı ve “Belki arkadaşlardan bir ikisinin katılmasına müsaade ederiz” dedi. Başbakan, “Yani Davos boykotunuz devam ediyor” hatırlatması üzerine, “Evet benim Davos boykotum devam ediyor” diye konuştu. Başbakan, IMF görüşmelerine ilişkin olarak da “IMF’de gelişmeler olumlu istikamette devam ediyor. ‘Siz çalışmalarınızı yapın biz yapalım, bir an önce kararımızı verelim’ diyoruz. Çok olumsuz bir şey sanıyorum söz konusu değil” dedi.

Şamil Tayyar / Star



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs