En Sıcak Konular

Arınç'tan Kanadoğlu esprisi

11 Aralık 2009 18:19 tsi
2002'de iktidara geldiklerinde çıkardıkları milletvekili sayısını 367 olarak söyleyen Arınç, "367 Sabih Kanadoğlu'nun 367'si değil, değil mi?" diyerek espri yaptı.

Bülent Arınç, Kayseri'deki Gültepe Fatih Cami'nde Cuma namazı kıldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililere hitap etti. Konuşmasında ihmal edilen, hatta hayal bile edilemeyen hizmetlere AK Parti iktidarının 7 yıllık döneminde kavuşulduğunu belirten Arınç, "Ben buraya gelirken bölünmüş yolda seyahat etmenin keyfini yaşadım. Kendi ilimde de çok şükür böyle hizmetler var. Kendi iktidarımız döneminde 9 bin 500 metre bölünmüş yol yaptık. Bu iddiamız 15 bin kilometredir. Yazışmalar devam ediyor. Türkiye'nin her yerini bilen ve her yerini ziyaret etmiş bir kardeşiniz olarak iftihar etmeliyim ki yıllardır tek şeritli yollarda hiçbir trafik güvenliği olmadan, sıkıntılarla dolu seyahatler yaptık. Ama şimdi nereye giderseniz gidin mükemmel yollar yapıldı" dedi.

"ETNİK KİMLİK SİYASETİ YAPMADIK"

Başbakan Vekili Arınç, hiç siyaset yapmadıklarını ve konuşmadıklarını vurgulayarak, "Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadık. Bölgecilik üzerine siyaset yapmadık. Milletimizin daha huzurlu ve refah içinde yaşaması, yüzlerin gülmesi üzerinde çalıştık. Çünkü millet bizi hep takdir etti. Sadece Kayseri değil, tüm Türkiye AK Parti'ye destek verdi. 2001'de kurulduk, 10 ay sonra seçimlere gittik. Türkiye'de 10 ay içerisinde iktidar olmuş başka bir parti var mı? 1950'de Demokrat Parti geldi ama, 1946'da kurulmuştu. 1965'de Adalet Partisi geldi ama 1961'de kurulmuştu. Biz 1 senede iktidara geldik, bu Allah'ın bir lütfüdür. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 2002'de yüzde 35 oy, 367 milletvekili ile iktidara geldik" diye konuştu.

SABİH KANADOĞLU ESPİRİSİ GÜLDÜRDÜ

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, "Hayır efendim 364 milletvekili" demesi üzerine Arınç, "Benim aklıma 367 nerden geldi? Ha 369 ile ben meclis başkanı oldum oradan biliyorum. Sanki 367 gibi geliyor bana. 367 Sabih Kanadoğlu'nun 367'si değil, değil mi?" diye konuşması salonda gülüşmelere neden oldu. Demokratik Açılımı ile ilgili konferans vereceğini belirten Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kayseri'nin özünde hükümetimize güvendiğini, onun yanlış bir iş yapmayacağına inandığını düşünüyorum. Şunu hiç kimse söyleyemez. Bu sadece bir Kürt meselesi veya başka bir şeye yönelik açılımdır diyemez. Çünkü ismini biz koyuyoruz, içini de biz dolduruyoruz. Demokratik Açılım dediğimiz, milli birlik projesi dediğimiz konuya 2 noktada önem koyuyoruz. Birincisi Türkiye'de maalesef yıllardan beridir devam eden, hepimizi kahreden ve evlerimizden feryatlar yükselmesine neden olan, çoğumuzu gazi bırakan kötü ve çirkin bir iş var. İkincisi Türkiye demokratikleşiyor ve özgürleşiyor. Biz Türk Milleti'nin mensuplarıyız. Askerlerimiz ve polisimiz elbette uyumuyor. Ama onlar bölgenin özelliklerinden istifade ederek, her kılığa girip eylem yapıyorlar. Şimdi MHP, bizim Demokratik Çalım projemize ihanetle cevap veriyor. İhanet sözcüğünü hiç kimse kabul edemez, biz de kabul edemeyiz. Milliyetçilik boş sözlerle olmaz, nutuklarla olmaz." 

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs