En Sıcak Konular

CHP'li Ateş sonunda bunu da söyledi

11 Aralık 2009 16:00 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci ve bilimadamlarının tutuklanmasını eleştirdi.

Günlükleri tutanlarla darbe planlamasını yapanların serbest olduğunu öne süren Ateş, Mustafa Balbay'ın feryadı üzerine üç eski komutanın görüşüne başvurulduğunu söyledi. Ateş, PKK'nın, Tokat'taki terör saldırısını üstlenerek ülkeyi yöneten kadrolardan daha dürüst davrandığını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'e kutlama ziyaretinde bulundu. İGC'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının en temel taşlarından biri olan gazeteci Hasan Tahsin'in mücadelesinin üzerinde temellerini yükselten bir kuruluş olduğunu belirten Yılmaz Ateş, kendisinin de gazeteci kökenli olduğunu, basının kendi dünyalarında çok önemli bir yeri bulunduğunu anlattı. Bütün demokratik ülkelerde basının öneminin fazla olduğunu, insan haklarının ve demokrasinin en temel kurumunun basın olduğunu belirten Ateş, Türkiye'de basın yazmazsa ve kamuoyu bilgilendirilmezse hiçbir sıkıntı yaşanmayacakmış havası estirildiğini kaydetti.

12 Eylül döneminde kendisinin de gazeteci olduğunu, bütün demokrasi dışı uygulamalarının cezasını siyasilerden önce gazetecilerin çektiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, gazetecilerin demokrasinin korunması ve kollanmasında kendini üniformasız nefer olarak gördüğünü dile getirdi. Ateş, şunları söyledi: "Günümüze bakıyoruz, bir darbe planından söz ediliyor. Güya demokrasiye bir tuzak kurulmuş. Kuranlar kim? Kuranların içinde gazeteciler yok. Nerede var? Anılarını veya notlarını tutan gazetecilerin o notları çarpıtılarak, sanki darbeyi planlayan, yürüten, demokrasiye son veren en temel unsurmuş gibi gazeteci arkadaşlarımız içeride. Bazı gazetecilerin tutukluluğu iki yılı aştı. İGC'nin de üyesi olan Sayın Mustafa Balbay'ın ikinci tutukluğu da 6 ayı geçti. Böyle bir uygulamaya demokrasi denmez. Balbay, haklı olarak, 'Ben buradayım da günlükleri tutan, bu plan programı tutanlar nerede?' feryadı üzerine ancak üç eski komutanın görüşüne başvuruldu. Bunlar sanık mıdır, tanık mıdır, belli de değil. Bilinen bir şey var ki herkes dışarıda, gazeteciler ve bilimadamları içeride. Böyle bir uygulamaya bizim seyirci kalmamız, gazetecilerin seyirci kalması mümkün değil."

Tokat'ta şehit edilen 7 askerin kanının halen yerde olduğunu da belirten Yılmaz Ateş, 25 yıldır silahlı terör örgütünün başaramadığını, hükümetin başardığını söyledi. (CİHAN) 



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,525 µs