En Sıcak Konular

Van DTP’ye polis baskını: 20 gözaltı

0 0 0000 00:00 tsi
VAN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri’nin DTP il binasına düzenlediği operasyonda, DTP İl Başkanı İbrahim Sungur’un da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Bina içerisinde yapılan aramalarda terör örgütü PKK propagandası içerikli çok sayıda kitap, afiş ve broşür ele geçirildi. Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, gözaltına alınan kişiler arasında daha önce yasadışı eylemlere karışan kişilerin de bulunduğu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden 30 kişilik ekip, DTP İl Başkanlığı’na dün saat 19.30 sıralarında operasyon düzenledi. Partinin Gençlik Kolları toplantısı sırasında gerçekleştirilen operasyonda, aralarında DTP İl Başkanı İbrahim Sungur, bazı merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Parti binasında yapılan aramada terör örgütü PKK’yı övücü çok sayıda yasak kitap, afiş, broşür ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek, sorgularına başlandı.

Emniyet Müdürü Salih Kesmez, operasyonun asıl amacının daha önce yasadışı eylemlere karışmış bazı kişileri yakalamak olduğunu söyledi. Kesmez, operasyonun kapsamında gözaltına alınan kişilerin sorgularının ardından adliyeye sevkedileceğini belirterek, “Gözaltına alınanlar arasında, geçen çarşamba günü yapılan ve 3 kişinin gözaltına alındığı gösteri ile ilgisi bulunanlar da var. Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor” dedi.
 
hürriyet



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs