En Sıcak Konular

Haberturk'ten iddia: Atalay Erdoğan'dan bilgi sakladı

11 Aralık 2009 14:06 tsi
Tokat'taki hain pusuyla ilgili PKK'lıların yaptığı telsiz konuşmaları İçişleri Bakan'ın Erdoğan'dan bile bilgi sakladığını gözler önüne serdi....

Habertürk Gazetesi’nin bugün sürmanşetten verdiği haberin ayrıntısından çok ama çok önemli bir gerçek ortaya çıktı. Beşir Atalay’ın Başbakan’dan bile gizlediği bilgi haberin satır arasından çıktı.

Tokat Reşadiye’de gerçekleşen ve 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili PKK’lıların kendi aralarında yaptığı görüşmeler, Habertürk’te sür manşetten verildi.

Başarılı bir gazetecilik örneği olan haberin ayrıntısında Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı (GES) tarafından 9 Aralık’ta saldırının PKK tarafından yapıldığı bilgisinin, Jandarma Genel Komutanlığı üzerinden İçişleri Bakanı’na iletildiği bilgisi yer alıyor.

Yani İçişleri Bakanı 9 Aralık Çarşamba sabahı bu bilgiden haberdardı. Bilgi kamuoyundan gizlendi. Türkiye günlerce saldırının hangi örgüt tarafından yapıldığını, saldırının nedenini, zamanlamasını tartıştı.

Türkiye bu boş tartışmaları yaşarken İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın saldırıyı PKK’nın yaptığını biliyor olması ve bunu kamuoyundan gizliyor olması oldukça ilginç.

Ancak daha ilginci, Atalay’ın bunu AK Parti kurmaylarından gizliyor oluşu. AK Parti’nin Genelbaşkan Yardımcıları ve Grupbaşkanvekilleri saldırıyla ilgili çok sayıda farklı demeç verdiler. Kurmaylar, saldırının PKK tarafından yapıldığını bilselerdi bu demeçleri vermezlerdi.

Aynı şekilde Başbakan Erdoğan da saldırıyla ilgili farklı değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Gül bile “istihbarata saldırıyı soracağım” açıklamasında bulundu.

Saldırıyı PKK’nın yaptığını kamuoyundan gizleyen İçişleri Bakanı Atalay’ın durumu Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a arzetmediği, AK Parti Kurmaylarına da iletmediğinin ortaya çıkmasının etkileri Başkent’te oldukça sert olacak gibi.

Habur’daki karşılama nedeniyle oldukça zor duruma düşen ve Açılım Sürecindeki yönetim hatalarıyla işleri çıkmaza sokan Beşir Atalay, anlaşılan ikinci bir eleştiri yağmuru almamak için bu bilgiyi saklı tuttu.

Atalay’a karşı parti içinde hem doğulu hem batılı milletvekillerinden, süreci yanlış yönetmesi nedeniyle güçlü tepki vardı. Bu tepki, artık Parti Kurmayları tarafından da paylaşılıyor. Ziller Beşir Atalay için çalıyor.

Kaynak: Turktime



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs