sis dağılmıyor | " /> sis dağılmıyor | "/>

En Sıcak Konular

Tokat'ta sis dağılmıyor

11 Aralık 2009 08:38 tsi
Tokat'ta sis dağılmıyor 
Terör örgütü PKK, Tokat'ta 7 askerimizin şehit edildiği hain saldırıyı üstlendi. Ancak Türkiye'yi yasa boğan eylemi üstlenmek için örgütün 3 gün beklemesi ve ortaya koyduğu gerekçeler, olayın üzerindeki sis perdesini kaldırmadı.

Teröristlerin hain saldırısının ardından 900 metre mesafedeki karakoldan bölgeye takviye güç gönderilmemiş olması da sorgulanıyor. Terör örgütü PKK, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği, 3 askerin yaralandığı hain saldırıyı günler sonra üstlendi. PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı, 7 Aralık'taki saldırıyı örgütün üstlendiğini duyurdu. Haberde eylemi sözde Halk Savunma Güçleri'nin (HPG), Tunceli'de konuşlanmış birimi tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

PKK EYLEMİN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR

Saldırıyla ilgili dün bazı gazetelerde istihbarat kaynaklarına dayanılarak, Ekim ayında bölgeye gelen 20 kişilik PKK'lı grubun daha sonra Tunceli'ye döndüğü, ancak 6-7 kişinin bölgede kaldığı yönünde bilgilere yer verildi. Terör örgütünün, saldırının bölgede kalan üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine yer verilen haberlerin yayınlandığı gün eylemi üstlenmesi şüphelere neden oldu. Türkiye'yi yasa boğan bir eylemi, PKK'nın olay günü değil, 3 gün sonra üstlenmesi de gerçeklerin gizlenmesi yönünde girişim olarak yorumlandı.

SORU İŞARETLERİ HALA DURUYOR

PKK'nın saldırıyı üstlenmesi de olayın üzerindeki esrar perdesini kaldırmadı. Eylemin amacı, yapılış şekli, zamanlaması, Tokat gibi en son 12 yıl önce terör olayının yaşandığı, PKK dahil bütün terör örgütlerinin güçsüz olduğu bir bölgede gerçekleşmiş olması gibi noktalar soru işaretlerine neden oldu. PKK'nın eylemi günler sonra üstlenmesi bile soru işaretlerinin artmasına neden oldu:


Hainler il dışından mı geldi?


Eylem için MHP'nin yüzde 50 oy aldığı, TİKKO gibi örgütlerin daha önce faaliyet alanı olan Tokat seçildi. Bölgede daha önce işbirliği yapan TİKKO ve PKK'nın eylem gerçekleştirecek gücü bulunmuyor. Terör bölgesinden uzakta bir ilin hain saldırı için seçilmesi “İstediğimiz yerde vururuz” mesajı olarak yorumlanıyor. Bu da eylemin PKK'nın açıklamasında olduğu gibi basit intikam hissiyle yapılmadığını gösteriyor.

Mehmetçiklerin şehit edildiği askeri aracın haftada bir veya iki gün erzak almak için ilçeye gittiği biliniyor. Bu basit istihbaratın bile bölgeyi bilen biri tarafından önceden öğrenilmesi gerekiyor. Ayrıca hain saldırının gerçekleştirme tarzı ve Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti ve 'Demokratik Açılım' tartışmalarına denk getirilmesi eylemin basit vur-kaç saldırısı olmadığı, profesyonel bir ekibin işi olduğu şüphesini doğuruyor.


Profesyonel işi dedirten gerekçeler


Saldırganların pusu için karakola kuş uçuşu 500, yoldan 900 metre mesafeyi tercih etmeleri aldıkları riski, eylem öncesi yaptıkları planlamanın profesyonelce olduğunu gösteriyor. Saldırganların, karakoldan yardım geleceğini ve kaçamayacakları ihtimaline karşın risk almaları da soru işaretlerine neden oldu. Saldırının ardından 900 metre mesafedeki karakoldan bölgeye takviye güç gönderilmemiş olması da sorgulanıyor.

Uzmanlara göre 'Demokratik Açılım' nedeniyle Murat Karayılan gibi yöneticilerinin, silah bırakma mesajı verdiği bir dönemde PKK'nın saldırı gerçekleştirmesi akla yatkın gelmiyor. Ayrıca, PKK'nın gerekçe olarak öne sürdüğü terörist başı Öcalan'ın yaşam koşulları, TSK operasyonları ve Diyarbakır'da DTP mitinginde bir gencin ölmesi, zamanlaması ve amaçlanan mesaj açısından bu hain saldırıyı izah etmekten uzak.

yenişafak



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs