En Sıcak Konular

Demokrat hukukçular harekete geçti

11 Aralık 2009 08:35 tsi
Eskişehir'de Hukuksal Bakış Derneği, yargıyı ideolojik çıkarları için kullananlara, darbe yanlılarına, darbeyi savunan siyasetçilere ve Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere ilginç bir yolla tepki gösterdi.

Kendilerini 'çağdaş, demokratik hukukçular' olarak tanıtan avukatlar, kentteki yerel gazetelere verdikleri ilanla, hukuku kötü emellerine alet etmek, darbe yapmak isteyenler ile bunlara destek verenlere 'demokratik çerçevede dur denilmesine kesin olarak karar verilmiştir' şeklindeki ilanla kamuoyuna duyurdu. 'Karar' başlıklı ilanda, 'millete kasteden sanıkların, halkın bildiği kişi ve kurumlar ile iştirak halinde, kendilerine millet tarafından sağlanan yetki ve yasal otoritelerini kötüye kullanarak millet iradesini sona erdirmek için kirli planlar ile demokrasiyi ve hukuku ayaklar altına almak suçlarının sabit görüldüğü' deniliyor.

İlanı veren Hukuksal Bakış Derneği Genel Başkanı Avukat Ramazan Ural, siyasi, ideolojik düşünce taşımaksızın hukuku kötü emellerine alet etmek ve ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenler ile darbe yanlılarını kötü emellerini bırakmaya davet ettiklerini söyledi. Türkiye'de siyaset ve yargıdaki gelişmelerin insanları tedirgin ettiğini dile getiren Ural, "Bu bağlamda hükümette ve yargıda ciddi yıpranmalar yaşanmakta. Bu gelişmeler de toplumdaki huzursuzluğu artırmakta. Türkiye'nin geleceğini, kaderini değiştiren olaylara karşı duyarsız kalanlara bu yolla tepkilerimizi göstermek istedik. Bu ülke bazılarımızın değil, hepimizin." dedi. 

zaman



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs