En Sıcak Konular

"Ambargo" kalkıyor

0 0 0000 00:00 tsi
 Büyükanıt Kuzey Iraklı liderleri PKK'ya yardım yapmakla suçladı ve "ben görüşmem" dedi. Buna rağmen kimilerine göre Ankara Barzani'ye ambargoyu kaldırıyor. iyibilgi'ye konuşan siyasi kaynaklar ise "zaten ambargo yok" diyor.

Ankara'nın Kuzey Iraklı lider Barzani'ye uyguladığı diplomatik ambargoyu kaldırmak üzere olduğu bildirildi. Köşesinde bu konuyu ele alan Fatih Çekirge bunun son hamle olabileceğini, amacın "silahsız kuvvetler"in Kuzey Irak’taki PKK faaliyetlerine son verecek bir planı devreye sokması olduğunu ileri sürüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Washington’da söylediklerinin bunu engellemediğini, aksine Ankara'nın Kuzey Iraklı liderleri uyarmak için elini güçlendirdiğini belirten Çekirge, "Barzani’ye Ankara’dan şu mesaj gidiyor" diyor: Bak artık sabırlar taştı. Asker oraya girmek için her türlü psikolojik hazırlığı yapmış durumda. İşte Genelkurmay Başkanı da açıkladı. Hükümet olarak biz son bir şans veriyoruz. Görüşmede kesin olarak yapacaklarını ortaya koy ve yap, PKK’ya desteği kes.

iyibilgi'ye konuşan kimi siyasi kaynaklar ise Kuzey Iraklı Kürt liderlerle görüşmenin ilk kez olmadığını, konjonktüre göre birçok ismin kimi görüşmelerde bulunduğunu ileri sürüyor. Siyasi kaynaklara göre zaten ortada bir diplomatik ambargo yok. Türkiye'nin doksanların başından bu yana Kuzey Iraklı Kürt liderlerle Cumhurbaşkanı, Jandarma Genel Komutanı, en son da MİT Müsteşarı  seviyesinde görüştüğünü belirten siyasi kaynaklar bir ambargo olmadığını, Türkiye'nin ihtiyaçları çerçevesinde gerektiği zamanlarda bu görüşmelerin yapılmasının normal olduğunu belirtiyor.

iyibilgi.com



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,959 µs