En Sıcak Konular

Rus Grand Düşesi'ni İstanbul'da ekmek ve tuzla karşıladılar

10 Aralık 2009 19:54 tsi
Rusya İmparatorluğu Grand Düşesi Maria Vladimirovna Romanova, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda ekmek ve tuz ile karşılandı. Grand Düşes, Rus geleneksel kıyafeti giymiş Nelea Rusnac ve Janna Gedik isimli kadınların ikram ettiği ekmeği tuza batırıp yedi.

Rusyaların misafir karşılama töreni önce dış hatlar terminalinde imparatorlu hanedanından 5 kişiye yapıldı. Moskova'dan gelen konuklar, yolcu ve çalışanların ilgi dolu bakışları altında ekmek ve tuz yedi. Ardından Grand Düşes Romanova, THY'nin tarifeli uçağıyla saat 18.00'de Madrid'ten İstanbul'a geldi. Romanova, VIP salonunda aynı geleneksel törenle karşılandı. Düşes, geleneksel kıyafetli kadınların ikram ettiği tuzlu ekmeği tattı.

Rusya Eğitim, Kültür ve İş Birliği Derneği yetkilisi Nelea Rusnac, geleneksel hoş geldin adetin de tuzun mutlaka ekmeğe batırılması gerektiğine dikkat çekti. Trabzon ekmeğine benzediği hatırlatmasına Rusnac, ''Çok uzak akraba değiliz'' diye karşılık verdi.

Jenna Gedik de, misafirperverliğin göstergesi olarak konukların bu şekilde karşılandığını anlatarak, ''Bolluk gösterisi. Her şey tatlı olamaz bazen tuzlu da olabilir. Biz buraya her gün gelelim önemli insanları karşılayalım.'' diye konuştu.

Dernek yetkilisi Nilüfer Kuyumova ise, Türkiye'de ilk kez 12 Aralık'ta imparatorluk hayır balosu düzenleneceğini belirtti. Rusya Başkonsolosluğunda yapılacak etkinliğe Rusya İmparatorlu Grand Düşesi ile veliaht hanedanından misafirlerin de katılacağını anlatan Kuyumova, ilk kez iki ülke açısından tarihi bir şehirde tarihsel bir buluşma yaşanacağını vurguladı. Kuyumova, Grand Düşesi'in Osmanlı hanedanı üyeleriyle bir araya geleceğini ifade etti.

Grand Düşes etkinliğin yanı sıra; Ayasoyfa Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi ve Kapalıçarşı'yı gezecek. Fener Rum Patrikhanesi'ni de ziyaret edecek olan Romanova, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ile de görüşecek.

(CİHAN)



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,911 µs