En Sıcak Konular

Osman Yıldırım'dan çarpıcı açıklama

10 Aralık 2009 18:15 tsi
Osman Yıldırım'dan çarpıcı açıklama Osman Yıldırım: Görüştüğüm siyasetçilerin görüntülerini yeri gelince mahkemeye vereceğim.

Ergenekon ana davasıyla birleştirilen Danıştay davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, çapraz sorgusunun altıncı gününde Kemal Kerinçsiz'in sorularını cevapladı. Kerinçsiz'in, "Görüştüğünüz kişilerin görüntülü kayıtlarını aldığınızı söylediniz. Bu kayıtları mahkemeye verecek misiniz?" diye sorması üzerine Yıldırım, zamanı geldiğinde vereceğini, bazı siyasetçilerin de kayıtlarının bulunduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının öğleden önceki 1,5 saatlik bölümünde olduğu gibi öğleden sonraki oturumunda da sanık Osman Yıldırım, tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz tarafından çapraz sorgulandı.

Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, bir önceki oturumda elinde görüntülü kayıtlar olduğunu söylediğini hatırlatarak Osman Yıldırım'a bu görüntüleri verip vermeyeceğini sordu. Yıldırım ise zamanı geldiğinde bunları vereceğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bundan iyi zaman mı var?" diye sordu. Yıldırım, bu soruya da "Vereceğim. Siyasetçilerle ilgili görüntüler de var." diye cevap verdi. Daha sonra Kemal Kerinçsiz, "Eğer elinizde görüntülü kayıtlar varsa bunlar çok önemli deliller." diye konuştu. Yıldırım da, "Sana cevap vereceğim. Cevap verdiğimde de görüşeceğiz." dedi. Kerinçsiz'in "Görüşme derken neyi kaydediyorsunuz?" sorusuna da Yıldırım "Cevap vermiyorum." dedi. Kerinçsiz'in, bu tavrın tehdit mi olduğunu sorması üzerine Yıldırım, "Kim nasıl anlarsa anlasın." cevabını verdi.

Sanık Osman Yıldırım, bu diyaloğun ardından "Mahkemenize saygım sonsuz. Her karşınıza çıktığımda saygılarımı sunuyorum. Ancak benim onuruma, namusuma dil uzatanları dışarı çıkarmak yerine önceki oturumda beni kendisine cevap vermek isterken beni dışarı çıkardınız." dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Kimse yapmaz bunu." demesi üzerine Yıldırım, "İşçi partililer yaptı. Böyle onursuz insanlar numusuma dil uzattı. Namusuma dil uzattıklarında onlara cevap vermek istiyorum. Amacım mahkemeye saygısızlık değil. Onun dışarı çıkarılması lazımdı. İftira eden kişinin ifadesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kemal Kerinçsiz, "Vatanı Müslümanlardan başkası sevmiyor diyorsun. Peki kimi sevmiyorsun sen? Yoksa Hıristiyanları mı? Türkiye'nin zaten yüzde 99'u Müslüman." diye sordu. Yıldırım ise "Cumhuriyet değerlerini kendilerine kamufle ederek kiliselerde kaos planları yapıp kendilerine dokunulmazlık sağlayanları sevmiyorum." dedi. Bunun üzerine Kerinçsiz, "Kilise Allah evi değil mi? Sen kiliselere düşman mısın?" diye sordu. Yıldırım, dört kitabın da Allah'ın kitabı olduğunu biliyorum ama kaos planı yapanları sevmiyorum." dedi. Kerinçsiz, "Nereden biliyorsun?" diye sordu. Yıldırım ise bir cinayet işlendiğinde emniyet ve jandarmanın, en son kiminle sorunu olduğuna baktığını anlatarak, "Sizin dava açtığınız o kişi öldürüldü. Devleti katil yaptınız. Devletimiz zor duruma düştü. Kilisede ayin yapanlar bunlar. Kilisede ayin yapanlar nereye gitse orada bela var." dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ise, "O sizin yorumunuz. Yanlış insanlar her yerde yanlıştır." dedi.

(CİHAN) 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs