En Sıcak Konular

DTP'li üyeden ortamı geren sözler

10 Aralık 2009 17:35 tsi
Erzurum İl Genel Meclisi'nin DTP'li üyesi Yavuz Karabudak, Diyarbakır'da bir mitingde hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin durumunu insan hakları evrensel bildirgesine atıfta bulunarak eleştirdi.

Karabudak'a, diğer meclis üyeleri, "burada siyasi konuşmalar yapılamaz" diyerek tepki gösterdi.

Erzurum İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısı bugün de sürdü. Meclis'te gündem dışı söz alan DTP'li Meclis Üyesi Yavuz Karabudak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle konuşma yaptı. Evrensel İnsan Haklarını Kur'an-ı Kerim'den ayet meali okuyarak örnekler veren Meclis Üyesi Karabudak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin bazı maddeleri ile son günlerde değişik illerde yapılan eylemlere atıfta bulundu.

Karabudak, "Bu ülkede faili meçhul cinayetler yaşanmıyor mu? Bu cinayetlerin kurbanı kimi zaman havan mermisiyle öldürülen küçücük masum bir çocuk bazen de demokratik hakkı olan mitingde sırtından vurularak öldürülen gencecik bir üniversite öğrencisi olmuyor mu? Türkiye'nin AİHM karnesi kötü. Bakanlığın verilerine göre AİHM'nin Türkiye'nin aleyhine verdiği karar sayısı bin 606 iken lehine verdiği karar sayısı ise 43'tür. 2008 yılı ilk 6 ayında Türkiye genelinde 2 bin 356 kişi insan hakları iddiası ile başvuruda bulunmuştur."

Bu sırada meclis üyelerinden bazıları Karabudak'ın konuşmasına tepki gösterdi. AK Partili Meclis Üyesi Atıf Genç, Meclis Başkanı İhsan Özdemir'e konuşmaya müdahale etmesini söyledi. İl Genel Meclisi'nde siyasi konuşma yapılamayacağını belirten Genç, cevap vermek zorunda kalacaklarını dile getirdi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Özdemir, DTP'li Karabudak'a meclis ortamını germemesi uyarısında bulundu.

Meclis Üyesi Gültekin Keçeci ise mitinglerde atılan molotof kokteyllerini ve hayatını kaybeden 17 yaşındaki Serap Eser'in durumunu hatırlatırken, bir başka meclis üyesi de "Kardeşçe yaşıyoruz. Şu tür hareketler yapmayın." diye tepki gösterdi. (CİHAN) 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs