En Sıcak Konular

En pahalı suyu Antalyalılar kullanıyor

10 Aralık 2009 17:30 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, son 3 ay içerisinde içme suyuna iki defa zam yapan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı eleştirdi.

Akaydın'ın insan Hakları Günü'nün anlam ve önemine göre davranmasını isteyen Büyüknohutçu, "Antalya halkına yemek pişirmeyin, çamaşır yıkamayın, temizlik yapmayın mı diyorsun. Böyle bir durumda insan haklarından söz edilebilir mi?" dedi.

DSP Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, il binasında basın açıklaması yaptı. Büyüknohutçu, içme suyuna son 3 ay içerisinde toplam yüzde 20 zam yapılmasına tepki gösterdi.

İnsan hakları gününün kutlandığı bu günlerde CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın yaptığı su zamlarını eleştiren DSP'li Ulvi Büyüknohutçu, "Bu zamların geri alınmasını istiyoruz." dedi.

Türkiye'nin en pahalı su kullanan şehrinin Antalya olduğunu ileri süren Büyüknohutçu, "KDV ve atık su bedeli dâhil Konya'da 1,61 TL'ye, Adana'da 2,44 TL, Mersin'de 0-15 metreküp arası 1,63 TL, 15 metreküp üzeri ise 2,42 TL'ye tüketiyor.

Antalya'da ise bu oranlar KDV ve atık su bedelleri dâhil 0-25 metreküp arası 1,99 TL'ye 26 metreküpten sonra ise 4,00 TL'ye tüketiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 'içme suyumuz ucuz' derken gerçeği yansıtmamakta, fiyatlara atık su bedeli ve KDV'yi ilave etmemektedir." diye konuştu.

Antalya gibi sıcak bir şehirde aylık 25 metreküp su tüketiminin ailelere yetmeyeceğini söyleyen Büyüknohutçu, "Konutlarda tüketimin büyük bir kısmı 25 metreküpün çok üzerindedir. Çağdaş ve modern bir insanın tüketimi de öyle olmalıdır. Böylece gerçek fiyat üzerinden ikinci dilim yani 4,00 TL'den hesaplanmaktadır.

İddia ediyoruz, biz Türkiye'nin en pahalı suyunu içen illerden bir tanesiyiz. Suyun maliyetinde kayda değer bir artış olmamasına rağmen üç ay içerisinde ikinci kez yüzde 10'luk zam yapılarak halkın sırtından kaynak yaratılmaya çalışılmaktadır." eleştirisini yöneltti.

"SU HATLARINDA YÜZDE 60 KAÇAK VAR"

Antalya'daki su dağıtım şebekesindeki sızdırmazlık işlemlerinin zamanında doğru yapılamadığını dikkat çeken Büyüknohutçu, dağıtım hatlarında yüzde 60'a varan kaçakların söz konusu olduğunu söyledi.

"Yani Antalya'da mevcut suların yüzde 40'ı kullanılabiliyor." diyen Büyüknohutçu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Antalya halkından bu suyun yüzde 100'ünün maliyeti üzerinden para alınmaktadır. Dağıtım şebekesi bir an önce yenilenmeli ve sızmalar önlenerek suyun tamamından faydalanılmalıdır. Böylece Antalyalılar toprağa geri pompalanan suyu ödemek zorunda kalmayacak ve daha fazla para ödemeyecek."

Başkan Akaydın'a belediyenin borçlarını suya zam yaparak kapatamayacağı uyarısında bulunan Büyüknohutçu, zamların geri alınmaması halinde yasal yollara başvuracaklarını ifade etti.

CİHAN

 



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs