beklenen karar | " /> beklenen karar | "/>

En Sıcak Konular

Mason davasında beklenen karar

10 Aralık 2009 16:47 tsi
Mason davasında beklenen karar Mason locasının üç eski yöneticisi hakkında açılan davada karar çıktı. Dün açıklanması beklenen karar, davaya bakan savcının evine hırsız girdiği için ertelenmişti.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği'nin 3 eski yöneticisi, ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kaya Paşakay, Ali Sait Sevgener ve Ahmet Koray Darga katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşüna açıklayan Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan, tüm dosya kapsamına göre Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği yöneticisi oldukları bildirilen sanıklara verilen dernek parasının usulüne uygun bir şekilde harcanmadığı ve yapılan harcamaların usule aykırı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Bunun üzerine tanzim edilen özet iş raporu ve tüm dosya kapsamında sanıkların hizmetleri nedeniyle kendilerine verilen dernek parasını usule aykırı harcadıklarını ifade eden Aslan, bu nedenle sanıkların TCK'nın ''görevi kötüye kullanmak'' suçunu düzenleyen 155/2 maddesi uyarınca ayrı ayrı 4'er kez cezalandırılmasını istedi.

Savcılık görüşüne karşı diyecekleri sorulan sanık avukatlarından Köksal Bayraktar, savcının görüşüne katılamadığını belirterek, müvekkillerinin beraatını talep etti.

Duruşmada son savunması sorulan sanık Kaya Paşakay, harcamaların dernek tüzüğünün 25. ve büyük locanın 28. maddesine uygun olarak yapıldığını ileri sürerek, ağırlama giderlerinin her zaman yapıldığını ve yeni yönetim kurulu başkanının da aynı harcamanın her yönetim kurulu tarafından yapıldığını, kendilerinin de aynı şekilde davrandıklarını bildirdiğini söyledi.

Paşakay, kendisinin herhangi bir suiistimal düşüncesi ve kastının olmadığını ifade ederek, beraatına karar verilmesini istedi.

Sanık Ali Sait Sevgener de 18 yıldan beri bu derneğin üyesi olduğunu ve yönetim kurulunda çalıştığını anlatarak, yapılan harcamaların yönetim kurulu kararlarına dayandığını bildirdi.

Ahmet Koray Darga da derneğin 35 yıllık üyesi olduğunu ifade ederek, hiçbir zaman dernek adına suistimal yapmaya yeltenmediğini savundu.

Davayı karara bağlayan Hakim Ferit Altın, sanıklara atılı suçlardan mahkumiyetlerine yeter kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı kanaatine vararak, 3 sanığın beraatına karar verdi.

AA 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs