En Sıcak Konular

‘ABD ve İsrail’i yerin dibine batıracağız’

0 0 0000 00:00 tsi
‘ABD ve İsrail’i yerin dibine batıracağız’ İran ve Suriye “ortak düşmanlarına karşı ittifak kurduklarını” açıkladı. İran adeta savaş ilan ederek “Amerika’yı Ortadoğu’ya gömeceğiz” uyarısı yaptı.

Ortadoğu’da gerilim tırmanıyor. ABD, Basra Körfezi’ndeki askeri varlığını artırırken, İran ABD’ye gözdağı vermek için askeri tatbikatlarını yoğunlaştırıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Tahran’a yaptığı resmi ziyaret sırasında verilen sert mesajlar, diplomatik müzakere olasılığını neredeyse sıfıra indirdi. Nükleer programdan vazgeçmeyen ve Irak’taki Şii direnişçilere destek vermekle suçlanan İran, Suriye ile askeri ittifak kurdu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ve Esad, başbaşa yaptıkları görüşmeden sonra ortak bir bildiri yayınladı. İki lider, “Ortak düşmana karşı birlikte hareket edeceklerini” vurgulayarak ABD ve İsrail’e karşı şu sert uyarıları yaptı:

“Düşmanların komplolarına karşı önlem almak, bu ziyareti zorunlu kıldı. ABD’in Ortadoğu siyaseti başarısız oldu. Bush o kadar zayıfladı ki kendi partisi bile onu eleştiriyor. Müslüman uluslar arasında bölünme yaratmak istiyorlar. Tüm İslami hükümetleri, sinsi komplolara karşı uyarıyoruz. Filistin, Lübnan, Irak ve Afganistan’a bakın. ABD istikrar yerine kendini ve siyonist rejimi güçlendirmek istiyor. Düşmana karşı ortak hareket edeceğiz. Yenilgiye uğrayan düşmanı Ortadoğu’ya gömeceğiz”

Suriye Devlet Başkanı Esad ayrıca, İran’ın nükleer programına açık destek verdiğini vurguladı. İran’in dini lideri Hamaney ise “Kaybeden, ABD öncülüğündeki zorba cephe olacak” dedi.

Operasyon işareti mi?

ABD Savunma Bakanlığı, “İran’a karşı askeri harekat gündemde değil” açıklaması yaptı. Ancak İngiliz The Independent gazetesi, son gelişmelerin olası bir operasyonun işareti olduğunu savundu:

* Basra Körfezi’ne USS Eisenhower ve USS Stennis uçak gemileri konuşlandırıldı. Üçüncü uçak gemisi filosu yolda.

* Kuveyt, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan’a Patriot füzeleri yerleştiriliyor.

* Irak sınırına mayın döşeniyor.

* ABD, petrol stoklarını artırdı.

* İran’ın Afganistan sınırındaki askerlerin sayısı artırılıyor.

* Şer Ekseni olarak ilan edilen Kuzey Kore ile sürpriz bir anlaşma yapıldı. İran ile ittifak kurmaya hazırlanan K.Kore’ye maddi yardım kararı alındı.

İran’dan yine bir tatbikat

İran Devrim Muhafızları, ülke genelinde üç gün sürecek geniş çaplı kara tatbikatı yapacak. Bugün başlayacak olan “İktidar” isimli tatbikatın 3 gün boyunca 16 eyalette sürdürüleceği açıkladı. 20 piyade tugayının katılacağı tatbikatta Devrim Muhafızları’nın “modern teçhizatı kullanarak, çeşitli savaş taktiklerini sergileyecekleri” kaydedildi. “İktidar” ile birlikte İran ordusu, Ocak’tan bu yana 3’üncü tatbikatını gerçekleştirmiş olacak.

Vatan



Bu haber 187 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs