En Sıcak Konular

Doğu Anadolu'dan Hükümet'e çağrı

10 Aralık 2009 14:44 tsi
Doğu Anadolu'daki sivil toplum kuruluşları, toplumsal gerginlik ve çatışmaların bir an önce yerini sağduyu ve diyaloga bırakması için tüm kesimleri duyarlı davranmaya davet etti.

STK'lar, her türlü provokasyona rağmen hükümetin Demokratik Açılımı sonuna kadar devam ettirmesini istedi.

Demokratik Açılım'ın sadece Kürtlerin sorunu olmadığına dikkat çeken Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, açılımın, toplumun her kesimini ilgilendiren bir proje olduğunu ifade etti. Demokratik Açılım projesinin Türkiye'deki demokrasinin daha da pekişmesi için yapılan bir sıçrama ve kalkınma projesi olduğunu vurgulayan Akbaş, Türkiye'de herkesin özgürce yaşama hakkı olduğunu ifade etti. Kimsenin Kürtler üzerinden siyaset yapmaya hakkı olmadığını dile getiren Mehmet Akbaş, Doğu ve Güneydoğu'da son günlerde meydana gelen olayların, Türkiye'yi karanlık bir döneme sokmak için provokasyon olduğunu belirtti.

İnsanların birbirine düşürülmeye çalışıldığının altını çizen Akbaş, ''Türkiye, hassas bir dönemden geçiyor. Açılım konusunda herkes elini taşın altına koysun. Herkes daha duyarlı ve sağduyulu olsun. Aklı başında olan bir insan, devletin polisine ve kamu kurumlarına taş atar mı? Onun için aileler de çocuklarına sahip çıksınlar.'' diye konuştu.

Reşadiye'de 7 askerin hain pusuda şehit edilmesi olayını da kınayan Akbaş, Türkiye'nin huzura ve refaha yaklaşacağı bir dönemde bu tür olayların meydana gelmesinin tesadüfi olmadığına vurgu yaptı. Kimsenin zan altında kalmaması için emniyet güçlerinin biran önce bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamasını isteyen Akbaş, hükümetin açılım konusunda kararlılığını devam ettirmesini istediklerini kaydetti.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy da PKK ile Kürt vatandaşların birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini vurguladı. Açılımdan memnun olduklarını ve bunun bir an önce sonuçlanmasını dilediklerini belirten Başkan Güvensoy, şehit haberlerinin ve gerginliklerin milletin huzurunu ve moralini bozduğunu dile getirdi. Barışın tesis edilmesi noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Güvensoy; vurmayla, kırmayla ve yakmayla barışın olamayacağını altını çizdi.

Demokratik Açılım'ın sonuna kadar arkasında olduklarını belirten Ardahan Genç İşadamları Derneği Başkanı Ergül Kılıç ise Türkiye'nin en ücra köşesinde yaşayan biri olduğunu ifade ederek, "Biz bu açılımı istiyorsak demek ki Türkiye'de yaşayan birçok kesim bu açılımı destekliyor demektir.'' dedi.

Hükümetin başlattığı birlik ve kardeşlik projesinin devamı için herkesin destekte bulunmasını isteyen Kılıç, kirli ve hain düşüncelerin devam ettiğini vurguladı. Kılıç, Reşadiye'de 7 askerin şehit edilmesi olayını da provokasyon olarak değerlendirdi. Kılıç, son günlerde yaşanan olayların açılımı ve toplumun huzurunu baltalamaya yönelik saldırılar olduğuna dikkat çekerek, ''Milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Kürtler ve Türkler asırlardır bu topraklarda beraber kardeşçe yaşıyorlar. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece üstesinden kalkamayacağımız sorun kalmaz.'' diye konuştu. Medyayı, şiddet haberlerini verirken daha duyarlı ve sorumlu olmaya davet eden Kılıç, MHP ve CHP'nin de bu sürece katkı sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (BİSİAD) Başkanı Ayetullah Şimşek de son günlerde yaşanan olaylarla Demokratik Açılım'ın önünün kesilmeye çalışıldığını dile getirdi.

(CİHAN) 

 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs