En Sıcak Konular

CHP'li Öymen'den Şensoy'un istifasına yorum

10 Aralık 2009 13:52 tsi
Öymen Meclis Dışişleri Komisyonu toplantısına girişinde gazetecilerin Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un istifasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Nabi Şensoy’un Washington Büyükelçiliğinden istifa etmesini, "Daha önce de Sayın Başbakan’ın, Berlin Büyükelçimiz Mehmet Ali İrtemçelik’e halkın önünde incitici bir muamele yaptığını hatırlıyoruz. Hükümete, kendi devletini temsil eden insanlara saygı göstermesini tavsiye ediyoruz" sözleriyle değerlendirdi. Öymen "Dışişleri Bakanı son dakikada ‘ben de gireyim’ demişse yanlış yapmıştır. Büyükelçiyi bu konuda sorumlu tutmak son derece haksızlıktır, insafsızlıktır. Hükümetin bu davranışını kınıyoruz" diye konuştu.

Öymen Meclis Dışişleri Komisyonu toplantısına girişinde gazetecilerin Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un istifasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Şensoy’u yakından tanıdığını, kendisinin şimdiye kadar görevini eksiksiz yaptığını ifade eden Öymen, Şensoy’a yöneltilen suçlamaları yersiz bulduğunu kaydetti.

Öymen şöyle konuştu: "Bakan’ın gönderdiği herhangi bir talimatı yerine getirmemiş olması söz konusu olamaz. Hiç tahmin etmiyorum. Bakan’ın, yaptığı açıklamada ’kendisi zaten emekli olacaktı yakında’ gibi sözler söylemesini de itibar kırıcı buluyorum. Dışişleri Bakanlığının en önemli görevlerinden biri de kendi büyükelçilerinin itibarını korumasıdır. Türk büyükelçilerine dünyanın her ülkesinde itibar gösterilir. Türk diplomasisi, dünyanın en iyi diplomasilerinden biridir. Herkes itibar gösteriyor ama anlaşılan, bunun istisnası Türk Hükümetidir. Türk Hükümeti, kendi diplomatlarına yeterince itibar etmiyor. Yeterince saygı göstermiyor. Daha önce de Sayın Başbakan’ın, Berlin Büyükelçimiz Mehmet Ali İrtemçelik’e halkın önünde incitici bir muamele yaptığını hatırlıyoruz. Hükümete, kendi devletini temsil eden insanlara saygı göstermesini tavsiye ediyoruz. Dışişleri Bakanı ’Orta Doğu ülkelerini çok sık ziyaret ettiği için batı ülkeleriyle ilişkileri de oradaki ülkeler gibi zannediyor. Ayaküstü, günü birliğine programlarlar yapılabilir zannediyor. Bu gibi ziyaretler, çok önceden, haftalar öncesinden en küçük ayrıntısına kadar hazırlanır. Bu konuda defalarca yazışmalar yapılır. Son dakikada ’ben de şuraya girivereyim’ demek ciddiyetle bağdaşmaz. Batı ülkelerinde üst düzey ziyaretlerin, başbakan, devlet başkanı düzeyinde ziyaretlerin, son dakika ayarlamalarıyla planlanamaz. Eğer böyle bir öneride bulunmuşsa Dışişleri Bakanı, son dakikada ’ben de gireyim’ demişse yanlış yapmıştır. Büyükelçiyi bu konuda sorumlu tutmak son derece haksızlıktır, insafsızlıktır. Hükümetin bu davranışını kınıyoruz."

milliyet



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs