En Sıcak Konular

Kış etkisini iyice hissettirecek

10 Aralık 2009 13:46 tsi
Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava bugün Marmara, Ege ve güney kesimlere sağanak yağış getirdi. Cuma tüm bölgelerde yağış var, rüzgar da çoğu bölgede kuvvetli esecek. Hafta sonuna dikkat! Bazı yerlerde kar var.

Hafta sonuna dikkat! Özellikle batıda hava çok soğuyacak, Romanya, Rusya boyunca bulunan soğuk havanın gelmesiyle kış etkisini daha fazla hissettirmeye başlayacak.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da sağanak yağmurun yanı sıra bugün poyraz, 35 km hızla, kuvvetli esiyor, hissedilen sıcaklık 9-10 derece. Ankara bulutlu, yarın yağış var. İzmir'de gün boyu kuvvetli yağmur nedeniyle , su baskınları yaşanabilir, Cuma, Cumartesi yağışın hızında azalma olacak. Bursa sağanak yağışlı, hafta sonu Uludağ’a yoğun kar, kent merkezine karla karışık yağmur yağabilir, Adana'da yağmur hafif olarak başlıyor. 

Marmara'da bugün yağmurun en kuvvetli olduğu Çanakkale ve Balıkesir'de su baskınlarına dikkat. Kuvvetlenen poyraz ile dışarıda hissedilen sıcaklık 8-9 derece. Pazar’a kadar sürecek yağış, hafta sonu daha soğuk havanın gelişiyle Trakya’da kara dönüşecek.

İç Anadolu kapalı, hafif yağışlar var. Yarın bu bölgeye de sağanak yağış ulaşacak, lodosla gelen yağış sıcaklığı bi kaç derece yükseltecek.

Ege kıyılarında gün boyu kuvvetli yağmura ve yaratacağı olumsuzluklara dikkat: yağmur İzmir, Aydın ve Muğla’da akşama kadar zaman zaman şiddetli yağacağından, zemin katlarda su baskını riski var. Yarın yağış kıyılarda hafifleyecek, bu sefer iç kesimlerde kuvvetlenecek.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Güney’de yağmurlar hafif olarak başlıyor, Cuma gününe dikkat: Burdur, Antalya, Alanya ve Mersin arasına 90-100 kg arasında şiddetli yağmur düşebilir.

Doğu Anadolu bulutlu, yağışlar zayıf ve kısa süreli, Cuma’dan-Pazar’a Elazığ ve Malatya’da sağanak yağmur görülecek.

Batı Karadeniz soğuk ve puslu, Doğu Karadeniz’de yağışlar zayıflıyor. Yarın Bolu’dan başlayarak yağış gelecek, hafta sonu Bolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor.

METEOROLOJİ, MUĞLA, ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA İLLERİ İÇİN ''KUVVETLİ YAĞIŞ'' UYARISINDA BULUNDU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta illeri için ''kuvvetli yağış'' uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi Müdürü Halil Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin bu sabah saatlerinden itibaren, Muğla'dan başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girdiğini bildirdi.

Aslan, açıklamasında, halen devam eden yağışların öğle saatlerinde Muğla genelinde, akşam saatlerinden sonra Antalya il geneli ile Burdur ve Isparta'nın güney ilçelerinde (Bucak, Aksu ve Sütçüler) kuvvetlenerek yer yer etkili olması beklendiğine işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

''Rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli ve fırtınamsı olarak esmesi beklenmektedir. Olası sel ve su baskınlarına karşı, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

Muğla'da sabah saatlerinde başlayan yağış günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkiliyor. Trafik ekipleri, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

NTV-AA-Haber 7

 



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,648 µs