En Sıcak Konular

Başbakan’a yeni heliport

10 Aralık 2009 13:41 tsi
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kısıklı’daki evinin yakınındaki Millet Parkı’nın yanına yeni bir heliport yapımına başladı.

Önceden, Üsküdar Devlet Hastanesi’nin helikopter sahasını kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan artık bu pisti kullanacak. İSPARK, helikopterle ulaşımın artması nedeniyle İstanbul’da 10 yeni heliport yapılacağını açıkladı.

Daha önce halı saha olan arsa, Büyükşehir Belediyesi tarafından İSPARK’a heliport yapılması için verildi. Beyza İnşaat'ın yaptığı heliport önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Üsküdar Devlet Hastanesi’nin helikopter sahasını kullanan Başbakan'ın, bundan sonra yeni heliportu kullanacağı belirtildi.

İSPARK'tan yapılan açıklamada son yıllarda hızla gelişan sivil havacılık sektörünün, şehir içi helikopter ulaşımını gündeme getirdiği belirtildi. Hızlı ve zaman tasarrufu sağlayan hava ulaşımının etkinleştirilmesi amacıyla helikopter park alanlarının yapımını onaylayan Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 Sayılı Belediye Kanunu'nun 26. Maddesi uyarınca, uygun görülen yerlere heliport yapılması ve işletilmesi işini İSPARK A.Ş.’ye verdi. Öncelikli olarak Avrupa ve Anadolu yakasında birer helikopter pisti yapacak olan İSPARK, heliport yönetmeliğine ve projenin hedef kitlesine uygun 10 pist alanı tespit etti. Bunların 6-7'si Avrupa Yakası’nda diğerleri ise Anadolu Yakası’nda yer alacak.

SİVİL HAVACILIĞA İVME KAZANDIRACAK

Mevcut pistlerin birçoğunun yönetmeliklere uygun olmadığı ve hava taksilerin müşterilerini istediği noktaya uçuramadığı belirtilirken, İstanbul geneline yayılacak heliportların, sektörü büyüteceği ve hizmet kalitesi ve güvenliğinin artacağı ifade edildi. Lisanslı pistlerin yanında müşteri otoparkı, bekleme ve toplantı salonları, geniş band internet bağlantısı, soğuk - sıcak içecek ve aperatif yiyeceklerin de bulunduğu sosyal donatı alanlarıda oluşturulacak.

İSPARK tarafından kurulacak heliportlar, sağlık ve turizm alanlarında hizmet vermenin yanı sıra doğal afet, trafik kontrol ve denetimi, sahil güvenlik ve yangın söndürme gibi konularda da kullanılabilecek. İSPARK, helikopter pistlerinin yapım maliyetini, aydınlatma cihazlarının çeşitliliğine bağlı olarak 150-250 bin TL. arasında, yapım süresini ise ortalama üç ay olarak açıkladı.

Hürriyet



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,034 µs