karıştı | " /> karıştı | "/>

En Sıcak Konular

Güneydoğu karıştı

10 Aralık 2009 12:36 tsi
Güneydoğu karıştı DTP'nin Van mitinginde olaylar çıktı. Polis kendisine taş atan göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su sıkarak dağıttı. Hakkari'de de devlet memurlarına ait lojmanlar taşlandı.

DTP’nin Van’da düzenlediği ‘Barış ve Demokrasi Yürüyüşü’ olaylı başladı. Öğlen saatlerine doğru Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yakınındaki Sebze Hali önünde toplanan kalabalık, buradan kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında bir grubun polise taş atmaya başlaması üzerine olaylar çıktı, Orduevi de taşlandı. Polis göstericileri göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Dünden itibaren bildiriler dağıtılarak hazırlıkları yapılan ‘Barış ve Demokrasi Yürüşü’ adı verilen yürüyüş için sabah saatlerinden itibaren gruplar, Ordu Caddesi’nin bitiminde bulunan sebze hali yakınlarında toplanmaya başladı. Kalabalık buradan da kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 bin kişinin yürüdüğü kalabalıktan bir grup, kent merkezinde güvenlik önlemi alan polislere havai fişek, taş ve molotof kokteyleri atması üzerine olaylar çıktı. Polis kendisine saldıran gruba müdahale etti.

Kent merkezinin içlerine doğru ilerlemek isteyen göstericileri polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ancak göstericiler kısa sürede ara sokak ve caddelere dağıldı. Buralarda toplanan 100- 150 kişilik gruplarla polisler arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti.

Kent merkezinin özellikle Ordu Caddesi savaş alanına döndü. Göstericiler bazı mahalle ve ara sokaklarda barikat kurararak araçların geçişini de engelledi. Ordu Caddesi’nde bulunan Valilik Konağı ile geçiş güzergahları üzerinde bulunan Ak Parti İl binası önünde de polis geniş güvenlik önlemi aldı.

ORDUEVİ TAŞLANDI, 1 POLİS YARALANDI

Şehir merkezinndeki Soydan Kavşağı'nda ise göstericiler bir çok işyerinin camlarını kırdı.

Ordu Caddesi'nde bulunan Orduevi de yine göstericiler tarafından taş yağmuruna tutuldu. Aynı bölgede devam eden olaylar sırasında bir polis memuru da yaralandı.

Hakkari'de, göstericiler, bu defa savcı ve hakimler ile polislerin kaldığı lojmanları hedef aldı. Atılan taşlardan dolayı maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, gece meydana olayda, Konak Caddesi üzerinde bulunan polis nöbet kulübesi ve lojmanlar taşlandı. Göstericiler, havanın karanlığından yararlanıp kaçarken, lojmanlar çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs