En Sıcak Konular

Osman Yıldırım'ın çapraz sorgusuna devam edildi

10 Aralık 2009 12:22 tsi
Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım'ın çapraz sorgusuna devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Demirtaş, Yıldırım'a kendisini tanıyıp tanımadığını, Ataşehir toplantısında görüp görmediğini sordu.

Yıldırım da net olmamakla birlikte Demirtaş'ı görmüşlüğü olduğunu belirtti.

Demirtaş'ın kendisiyle ilgili beyanlarının dayanağını sorduğu Yıldırım, ''Demirtaş'ı ve diğerlerini ihbar eden yeğeni Ali Yiğit'tir. Onunla ilgili beyanlarım tanık beyanlarına dayanıyor'' dedi.

Ataşehir toplantısının yapıldığı tarihte telefon numarasının başka yerlerde sinyal verdiğinin sorulması üzerine Yıldırım, o tarihlerde kullandığı telefon numaralarını hatırlamadığını belirterek, birçok numarası olduğunu, hangisini evde bıraktığını, hangisini yanına aldığını anımsamadığını kaydetti.

Yıldırım, tutuklu sanık Emin Gürses ile ilgili bazı beyanlarını da basına yansıyan iddianame özetlerini okuması üzerine dile getirdiğini kaydetti.

Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz de gizli tanık 9'un kimliğini açığa çıkarmadan Yıldırım'a bazı sorular yöneltmek istediğini belirterek, ''Gizli tanık 9 beni basından tanıdığını söylemiş. Siz nereden tanıyorsunuz?'' dedi.

Yıldırım da Kerinçsiz'i dostluk yaptığı, selam verdiği kişiler aracılığıyla ve avukat arkadaşlarının anlatması üzerine gıyaben tanıdığını söyledi.

-''SİZİN ÖRGÜTÜNÜZÜ BİLİYORUM''-

Kerinçsiz'in ''(Orada, burada gördüm) dediğiniz kişilerin telefon numaraları sizde çıkmadı'' demesi üzerine Yıldırım, kendisinin dışındaki konularla ilgili sorular yöneltildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Yıldırım, ''Siz onların avukatı mısınız? Onlar sorunca cevap veririm'' diye konuştu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki Danıştay davasının ilk duruşmasında verdiği ifadesinde eylemi kabul ettiği şeklindeki beyanlarının hatırlatılması üzerine Yıldırım, ''Oradaki ilk ifadeyi cezalandırılmam için vermiştim. Ben isyan ettim diyorum, meşrutiyet dönemindeki olayları da üzerime yıkın, beni cezalandırım, diyorum'' dedi.

Kerinçsiz'in, o ifadesinde ''Anadolu İslam Devleti''nden söz ettiğini hatırlatması üzerine Yıldırım, ''Hayatım boyunca devletimle, sistemimle barışık bir insan olarak yaşadım. Sizin örgütünüzü canlı biliyorum, ama onun dışındaki örgütleri bilmiyorum, televizyonlardan duydum'' şeklinde konuştu.

Kerinçsiz'in sürekli ifade değiştirdiğini, ifadeleri arasında çelişkiler olduğunu belirttiği Yıldırım, ifadeleri arasında çelişki olmadığını, isyan etmesi sonucu Ankara'daki mahkemedeki ifadeyi verdiğini kaydetti.
 
aa



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs