En Sıcak Konular

Mason davasında düşündüren gelişme

10 Aralık 2009 08:32 tsi
Zaman'ın haberine göre, Mason locasından yolsuzluk gerekçesiyle ihraç edilen üç eski yönetici aleyhine açılan davada ilginç bir gelişme yaşandı.

Mason locasından yolsuzluk gerekçesiyle ihraç edilen üç eski yönetici hakkında açılan davanın dünkü duruşmasında karar çıkması bekleniyordu. Ancak savcının evine hırsız girdi. Yeni savcı bir günde dosyayı inceleyip mütalaa verecek.

Zaman'ın haberine göre, Mason locasından yolsuzluk gerekçesiyle ihraç edilen üç eski yönetici aleyhine açılan davada ilginç bir gelişme yaşandı. Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında karar çıkması beklenirken, duruşma savcısı İsmail Özmumcu'nun evine sabah saatlerinde hırsız girmesi nedeniyle dava ertelendi. Sanıklar eski büyük üstad Kaya Paşakay, eski genel sekreter Koray Darga ve eski genel sayman Prof. Dr. A. Sait Sevgener, karar çıkacağı beklentisiyle sabah saat 09.30'daki duruşmada hazır bulundu. Savcı Özmumcu'nun yerine duruşmaya katılan savcı ise "Bana bir dakika önce haber verildi. Dolayısıyla dosyayı inceleme fırsatım olmadı. Şu durumda mütalaa veremem. Bu nedenle dosyayı incelemek için süre talep ediyorum." dedi. Savcının talebini uygun gören mahkeme başkanı, duruşmayı bugüne erteledi.

Dün ayrıca, Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mah-kemesi'nde görülen ve 22 mason locası yöneticisinin yargılandığı yolsuzluk davası ile bu davanın birleştirilme talebi de incelendi. Mahkeme heyeti, gerek sanıklar gerekse suçun işlenme tarihi açısından farklılık bulunduğu gerekçesiyle birleştirme talebini reddetti. Öte yandan, hâkimin daha önce ifadelerine başvurulmak üzere duruşmaya çağırdığı eski büyük üstatlar Demir Savaşçın ve Tunç Timurkan, dilekçe göndererek mahkemeye gelmedi. Sanıkların avukatı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, şikâyetçi konumundaki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği yönetiminin davaya müdahil olmadığını, mahkemenin bu yönde yazdığı yazılara cevap verilmediğini hatırlattı. Bu nedenle, derneği zarara uğratmadıkları yönündeki savunmalarının loca yönetimi tarafından da dolaylı olarak kabul edildiğini öne sürdü. 

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs