YDGM'nin bütün yapısı deşifre oldu | " /> YDGM'nin bütün yapısı deşifre oldu | "/>

En Sıcak Konular

YDGM'nin bütün yapısı deşifre oldu

10 Aralık 2009 08:15 tsi
YDGM'nin bütün yapısı deşifre oldu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK'nın Türkiye Meclisi (KCK) çatısı altında faaliyet gösteren Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'nin (YDGM) bütün yapısını deşifre etti.

KCK, eylemlerde öğrencileri ve işsizleri kullanıyor  
 

Gizli tanık ifadelerinin yanı sıra teknik ve fizikî takip sonucunda örgütün 'piramit-hücre tipi' şeklinde yapılandığı ortaya çıktı. 850 sayfalık iddianameye göre, KCK'nın gençlik yapılanmasının başında M.T. isimli kişi var. YDGM, 1 Haziran 2008 tarihinde Diyarbakır'da kuruldu. Bu ilden yönetilen örgütün genel meclisi 30, yürütmesi 7 kişiden oluşuyor. 56 ilde örgütlenen gençlik meclisi, terör örgütü adına eylemler gerçekleştirmiş. İddianamede, terör örgütüne eleman kazandırmak ve tabanı sürekli aktif tutmak amacıyla kurulan yapılanmanın, özellikle işsiz, öğrenci, göç mağduru gençler üzerinde çalışma yaptığı belirtiliyor. Örgüt, PKK'nın talimatıyla korsan gösteriler ve kundaklama eylemleri gerçekleştiriyor. Terör örgütü, ülkenin dört bir yanındaki işyeri ve araç kundaklama eylemlerini YDGM aracılığıyla yapıyor.


 

İddianamede ifadeleri yer alan 2 gizli tanık, örgütün, yasadışı eylemlerde çocukları ön plana sürdüğünü, eylemlere festival, konser ve basın açıklaması adı altında legal görünüm kazandırdığını vurguluyor.

Terör örgütü mensuplarının başvurduğu yöntemlere dikkat çekilen iddianamede çarpıcı bilgiler yer alıyor. Bunlardan biri Şırnak'ta polis ve banka lojmanlarına yapılan saldırılarla ilgili. Konu, iddianamede şöyle anlatılıyor: "Ahmet Ertak'a (önceki dönem Şırnak belediye başkanı) ait 73 AK 368 plakalı araçla 10.02.2009 günü saat 00.40 sıralarında Ziraat Bankası'na ait lojman ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanlara savunma tipi, parça ve basınç etkili el bombası atmaya çalışan zanlı A.T., 2 el bombasıyla yakalanmıştı. 10.02.2009 günü Atatürk Caddesi üzerinde bulunan polis lojmanlarına el bombası atılması olayını aynı kişi gerçekleştirdi."

 

İddianamede Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla şüphelilerin telefonlarının 8 ay süreyle dinlendiği belirtiliyor. Gençlik yapılanmasının, 'patlayıcı madde atma, el bombası temin etme, molotofkokteyli atma, kundaklama, silah temin etme, PKK'ya eleman temin etme, örgütlenme için para temin etme, güvenlik güçleri ve kamu binalarına taşlı saldırılarda bulunma, 29 Mart 2009 yerel seçimleri ile ilgili halk üzerinde baskı kurma ve korsan gösterileri düzenleyerek terör örgütünün propagandasını yapma' şeklinde eylemleri organize ettikleri belirtiliyor.

 

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Şırnak'ta izinsiz gösteriler sırasında yakalanan 61 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM)' üyesi hakkında 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖCALAN'IN DOĞUM GÜNÜNDE DTP'Lİ BELEDİYELERE BASKI

İddianamede, YDGM'nin DTP'li belediye başkanları üzerinde baskı kurarak, yasadışı eylemlerde kullanıldıkları bilgisi de yer alıyor. Örgüt üyelerinin, belediye başkanlarına Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinliklerine katılmaları için talimat verdiği belirtiliyor. Bunu destekleyen telefon görüşmesi şöyle:

H.: Bizim dördünde Amara (Öcalan'ın köyü) şeyi var.

M.: Tüm belediye başkanları katılıyor mu?

H.: Tabii.

M.: Zorunlu.

H.: Tüm hepsi katılıyor tabii.

M.: Aydın başkan Cizre'de üçüne veya dördüne büyük bir konser düşünüyor.

H.: Allah aşkına deli midir bu Aydın. Tutacam onu atacam, artık yeter.

H.: O konserde harcayacağı tüm parayı hemen minibüsler otobüsler tutsun Amara'ya yürüsün.

YDGM'lilerin Cizre Belediye Başkanı Aydun Budak'a hakaret ettikleri de iddianameye yansımış. Şırnak bölge sorumlularından B.K.'nin, "Bu dunkof nerde kaldı?" diyerek başkana hakaret ettiği kaydediliyor.
 
zaman



Bu haber 2,462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,353 µs