derin şüphe | " /> derin şüphe | "/>

En Sıcak Konular

7 şehitten geriye kalan derin şüphe

10 Aralık 2009 08:10 tsi
7 şehitten geriye kalan  derin şüphe 

Reşadiye'deki hain saldırının üstünden 3 gün geçmesine rağmen 7 askerimizi şehit edenler bulunamadı. PKK, DHKP-C ve TİKKO eylemi üstlenmedi.

Tokat'ta meydana gelen hain saldırının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ne saldıranlarla ilgili ne de olayın nedeniyle ilgili bir sonuca ulaşılamadı. Zamanlaması, eylem şekli ve saldırı yeri son derece dikkat çekici bulunan eyleme ilişkin güvenlik güçleri operasyon başlattı. Ancak saldırganların bulunduğuna ve sıcak temas sağlandığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen süre zarfında adları gündeme gelen terör örgütleri PKK, DHKP-C ve TİKKO da eylemi üstlenmedi.

Kiremit renkli Renault uzaklaştı

Karakola 300 metre uzaklıktaki çatışma sesinin bu mesafeden duyulmamış olması anlaşılamazken, teröristlerin son derece profesyonelce eylemi gerçekleştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Sisli havada askerleri aracı çapraz ateşe alarak çok kısa sürede bu denli zayiat verdirmeleri, eylemi gerçekleştirenlerin profesyonel olduklarını gözler önüne serdi. Olay yerine giden ilk tanık, saldırı yerinden kiremit renkli bir otomobilin hızla uzaklaştığını söyledi. Bu raçtakilerin askerlere neden yardım etmedikleri ve olay yerinden uzaklaşmaları kafalarda soru işaretleri bıraktı. Demokratik açılım sürecinin devam ettiği dönemde gerçekleştirilen saldırı aynı zamanda DTP'ye açılan kapatma davası, Başbakan Erodoğan'ın ABD ziyareti ve Öcalan'ın eyleme çağırın açıklamalarını yaptığı döneme denk düştü. DTP’nin olayı 1993’te Bingöl’de 33 askerin şehit edilmesi olayına benzetmesi kafaları iyice karıştırdı.

Oldukça planlı bir saldırı”

Emekli Tuğgeneral E. Haldun Solmaztürk, bu tür eylemlerin birdenbire karar verilen saldırılar olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Karakolun yeri, olayın oluş şekli, bu pusunun seçildiği nokta bunun uzun süre takip edildiği, planlandığını gösteriyor. Bu tür eylemler riski asgariye indirme tedbirleri alındıktan ve bu garanti edildikten sonra yapılır. Neticede eylemi yapan da kendi canını düşünecektir. Çeşitli şehirlerde devam eden eylemler var. Bunların etkisini artırmak ve Türk halkında bezginlik yaratmak için yapılıyor. Dolaylı olarak hükümet üzerinde bir baskı oluşturup terör örgütünün taleplerini kabul ettirme yönünde daha olumlu bir ortama itmek amaçlanıyor."

Kaynak: Gizil servislerin işi

Eski istihbaratçı Prof. Dr. Mahir Kaynak ise eylemi 'gizli servis işi' olarak nitelendirdi. Saldırının çok iyi planlandığını ifade eden Kaynak, "Gizli servis şöyle hesaplıyor; 'ben böyle bir eylem yaparsam halkın yarısı Ergenekoncu der yarısı da PKK yaptı der.' PKK'nın işi gibi görünmüyor. Çünkü orada örgüt yok. Ergenekon niye yapsın ne faydası dokunabilir onlara? Onun için, bunun hangi gizli servis olduğunu bulmak lazım. Türkiye bölgesinde büyük güç haline geliyor. Bunu engellemek için yapıldı.

bugün



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs