En Sıcak Konular

Rusya'daki faciada bir skandal daha

9 Aralık 2009 20:03 tsi
Rusya'nın Perm şehrinde meydana gelen yangında ölenlerin sayısı 125'e yükseldi. Kapalı mekanda havai fişek gösterisi yapan kulüp yöneticileri tutuklanırken, olayla ilgili tablo da netleşmeye başladı.

Tek çıkışı olan ve yangın güvenlik önlemlerini almadığı için iki kez cezalandırılan kulübün ruhsatında 50 kişilik kapasitesi olduğu ortaya çıktı. Kapasite artırımı için izinsiz yapılan ek donanımlar, yangın güvenliği çıkışlarının da kapatılmasına neden olmuş.

Perm Bölge Valisi Oleg Çirkunov Izvestia gazetesine yaptığı açıklamada, 2001 yılında hazırlanan projeye göre 'Hromaya Loşad' (Topal At) gece kulübün en fazla 50 müşteri kapasiteli yapılacağı yönünde izin alındığını belirtti. Ölü bilançosunun artmasına daha önce var olan çıkışları önleyen kaçak kurulan duvarın yol açtığının da altını çizen Çirkunov, "Bence havai fişek yangının ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak insanların ölümüne neden olan havai fişek değildi. Eğer insanlar kibritten oluşan yangında ölseydi biz kibritleri yasaklar mıydık? Tabii ki hayır. İnsanların ölümüne neden olan diğer hatalar oldu. Ki bu hatalar ortada." diye konuştu.

Yangın olayı ile ilgili gece kulübünün üç yöneticisi ile havai fişek mağazası Pirosvet'in bir yöneticisi gözaltına alındı. Şahıslar ile ilgili savcılık dava açtı. Ayrıca olayın ardından Olağanüstü Hal Bakanlığı tarafından şehrin Yangın Güvenlik Teftiş Teşkilatı'nın yedi üst düzey yetkilileri de görevden alındı.

Kulübü kiralayan Alexander Titlyanov da yangın sırasında aldığı yaralardan bugün hastanede hayatını kaybetti.

Trajedinin duyurulduğu ilk gün "Beyinsizler, Vicdansızlar! Bu bir cinayettir, suçlular tam şekilde gereken cezayı alacaklar!" şeklinde sert tepkilerde bulunan Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, önceki günü yaptığı açıklamada kulüp yangını ile sorumlu tüm kişilerin adalete teslim edilmesini talep etti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ise önceki gün Perm'e giderek iş dünyasını ve bölge yetkililerini çok sert bir dille eleştirmişti. Putin "Burada gördüğümüz tablo bize iş dünyasının temsilcilerinin ihlal edilebilecek ne varsa her şeyi ihlal ettiklerini gösterdi. Ancak yine de anlayamıyorum, açık bir şekilde 'kapalı alanlarda kullanılması yasak' yazılı ibare olmasına rağmen, nasıl bu havai fişekler kullanılmaya müsaade edildi?" diye konuşmuştu.

cihan



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,416 µs